Nyári tábor a Magda-lakban

Nyári tábor a Magda-lakban

A múlt héten nyári kézműves tábort tartottak Tornyoson a Magda-lak tájházban, amelynek mintegy negyven gyermek és felnőtt résztvevője volt a településről és a környező helységekből.Szabó Magda nyugdíjas óvónő nem csupán egy rendezett, gondosan válogatott gyűjtemény megtekintését kínálja fel az érdeklődőknek, hanem „élő” tájházat működtet. A második alkalommal megrendezett nyári alkotótáborban is számos érdekes dologgal foglalkozhattak a régi kézműves kismesterségek kedvelői. A hangulatos kertben és gangon a fiatalabb korosztály tagjai például nemezeltek, rongylabdát, -babát, csuhéfigurát, mézeskalácsot készítettek, gyöngyöt fűztek, az idősebbek pedig hímeztek, szőttek. Emellett a gyermekek dalokat, körjátékokat, különféle mondókákat tanultak, amelyek az anyanyelvük ápolását szolgálják.

A rendezvényre ellátogattak a szomszédos települések művelődési egyesületeinek csoportvezetői, valamint a tájházban folyó munkát megtekintette Czeglédi Rudolf, Zenta község polgármestere is. Az önkormányzat vezetője elmondta, örülnek a tábor létrejöttének, és annak, hogy maga az épület is bővül, korszerűsödik. A szakemberek szeretnék, ha a Magda-lak felkerülne Zenta turisztikai térképére.

A szorgos tevékenységgel töltött napok alatt sok kézimunka, kézműves termék készült el, amelyeket a zárónapon kiállítás formájában a szülők és a látogatók is megtekinthettek.

A tornyosi Dózsa György utca 27-es házszáma alatt található egyedi gyűjtemény fenntartását, valamint az ott folyó programokat az önkormányzat, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács és a tartomány támogatja.


Tóth Lívia és Herédi Krisztián felvételei

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink