home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Nyári programok a Th!nk Oktatási Központban
Szakáll Laura
2023.05.23.
LXXVIII. évf. 20. szám
Nyári programok a Th!nk Oktatási Központban

A szabadidő tartalmas eltöltése, az ismeretek játékos módon történő bővítése, valamint a tehetségek felismerése, támogatása a fő célja a nemrég megnyílt Th!nk Oktatási Központnak. A szabadkai székhelyű intézményben a gyermekekkel több korcsoportban foglalkoznak, de a felnőttekről sem feledkeznek meg, számukra is változatos programokat kínálnak.

A nyári szünidőben a pihenés, nyaralás és az önfeledt játék mellett a készségfejlesztés, a játékos kikapcsolódás is fontos. Sok szülő dönt amellett, hogy tematikus táborba küldi a gyermekét, így a szórakozás mellett tanulásra is van lehetőség.

— A Th!nk Oktatási Központ az idén nyáron tizenegy témát kínál a gyerekek számára. A világhírű Sakktivity játékos sakkvetélkedő nyári tábor változata lehetővé teszi a táborozóknak, hogy megismerjék a sakkjátékot, a történelmi sakkváltozatokat, vetélkedjenek a Sakktivity izgalmas játékaiban, illetve a szórakozáson túl fejlesszék a koncentrációs és a problémamegoldó készségüket — emelte ki Rózsa Zsombor, a központ igazgatója. — A Win The Olympics! játékos sporttábor tizenkét sportág izgalmas világába kalauzolja el a gyerekeket, és miközben versenyeznek, játszanak, fejleszteni fogjuk a mozgáskoordinációs képességüket, valamint a helyes táplálkozásról és az egészséges életvitelről is ismereteket szereznek. A Flamingó Rajztábor a legkisebbek számára nyújt érzelmi kibontakozást és alkotási lehetőséget, míg a Street Art Tábor a tiniknek mutatja be az utcai (urbánus) művészetek gazdag világát. Az elmúlt években óriási népszerűségnek örvendenek a Logiscool-táborok, melyek keretében hét témát választottunk a jelentkezők számára. Így ismét a Minecraft világában tervezhetik meg a jövő városát, illetve megteremthetik a Mars bolygó életfeltételeit. A Roblox Game Design Tábor lehetővé teszi, hogy megismerkedjenek a grafikai tervezéssel, a Hacker Programozótábor keretében a kódfejtés kihívásaival kell megbirkózniuk, míg a Kalandjáték-készítő Tábor egy izgalmas történet alkotását eredményezi, méghozzá a japán modern popkultúra világában. A YouTube Studio Táborunk a digitális tartalomgyártás és videóvágás rejtelmeit mutatja be. A programozásban jártas gyerekek számára első alkalommal szervezzük meg az Andorid App Készítő Tábort, mely teljes mértékben piacképes tudást ad a résztvevőknek. A művészeti táborokat Evetović Nóra akadémikus művésznő vezeti, a logiscoolos táborokat a Logiscool fiatal oktatói irányítják, a Win The Olympics! Sporttábort Subotić Jelena tornatanárnő koordinálja, aki önmaga is élsportoló volt, a Sakktivity Tábort pedig jómagam, a program alkotója fogom vezetni.

A nyári táborok számos előnnyel járnak a gyerekek számára. Segítenek javítani a szociális készségeket, továbbá kalandokat és új élményeket nyújtanak, lehetőséget adnak a tanulásra és a fejlődésre olyan témakörökben, amelyek az iskolában nem elérhetőek, kikapcsolnak és feltöltenek, valamint lehetővé teszik a szülőknek a nyugodt pihenést, illetve a zökkenőmentes munkavégzést, mialatt a gyerekek biztonságos és értékes tevékenységgel töltik az időt.

A foglalkozásokat június 26-a és augusztus 25-e között tartják. A részletekről az oktatási központ Facebook- és Instagram-oldalán, a 069/625-453-as telefonszámon, valamint a think.edu.hub.subotica@gmail.com és a levelup.8k@gmail.com e-mail-címeken tájékozódhatnak az érdeklődők. A Th!nk székházában személyesen is kaphatnak információt a szülők és a gyerekek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..