home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Nyári kavalkád a Kolo Szerb Kulturális Központban
2020.09.15.
LXXV. évf. 38. szám
Nyári kavalkád a Kolo Szerb Kulturális Központban

Bár a koronavírus jócskán hátráltatta a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ 2020. évre tervezett programjainak megvalósítását, az Interreg-IPA CBC Colourful Cooperation program lebonyolítása mégis, a járványügyi rendelkezések betartásával, számos izgalmas és sikeres produkciót eredményezett a nyár során.

A júliusi újranyitás után színházi, koncert- és szabadtéri programok várták a Mórahalomra látogatókat. Bár a határátjárás megszigorítása jelentősen rányomta bélyegét a Vajdaságból érkező vendégek létszámára, a Kolo igyekezett az online térben is jelen lenni, hiszen a Talamba Ütőegyüttes Világok Hangja című show-koncertjét már élőben streamelte, így a közönségen kívül a világ számos országából élvezhették a koncertet. A több ezer online látogató pedig azt a mára elengedhetetlen gondolati fonalat gombolyította tovább, hogy a kultúrának jelen kell lennie a virtuális térben (is).

A program lassan a végéhez érkezik, de zárásként még két nagyszabású eseményre várja vendégeit a mórahalmi kultúra új temploma. A Magyarországi Szerb Színház Benkő Péter Jászai-díjas színművész főszereplésével mutatkozik be a Kolo színpadán. A Jávor „Pali” utolsó mulatása című előadás egy letűnt kort, illetve annak egyik legnagyobb színészóriásának utolsó pillanatait jeleníti meg, míg a balkáni muzsika szerelmeseinek a Branka Trió délszláv koncertje nyújthat felüdülést.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..