home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Nyári játékok a hármas határon
Mihók Anikó
2012.08.29.
LXVII. évf. 35. szám
Nyári játékok a hármas határon

Az észak-bánáti Majdányban befejeződött az egész szünidőn át tartó Játék határok nélkül a hármas határon elnevezésű rendezvénysorozat.A három éve alakult rábéi Vadvirágok Művelődési Egyesület másodszor szervezte meg a rendezvényt. A hétvégenként megtartott, a fiatalok biztonsága védelmét szo...

Az észak-bánáti Majdányban befejeződött az egész szünidőn át tartó Játék határok nélkül a hármas határon elnevezésű rendezvénysorozat.
A három éve alakult rábéi Vadvirágok Művelődési Egyesület másodszor szervezte meg a rendezvényt. A hétvégenként megtartott, a fiatalok biztonsága védelmét szolgáló foglalkozásokat kedvelt csapatépítő játékok kísérték. A résztvevő majdányi, rábéi és törökkanizsai gyerekek a gyakorlatban is jól alkalmazható tudást kaptak például arról, hogyan kell a különféle veszélyhelyzetben cselekedni.
- Tanultunk az otthoni sebellátásról: az égési, szúrt vagy vágás okozta sebek ellátásáról, és arról, hogy milyen sérülés, csípés esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni - mondta Likár Erzsébet egészségügyi nővér.
A rendezvénysorozat azért jelentős a bánáti kistelepülések életében, mert az egyesület által rendezett aktivitásokon kívül a világtól elzárt falusi gyerekeknek helyben, szervezett keretek között nincs lehetőségük a szabad idő hasznos eltöltésére.    
- Ez egyedülálló rendezvény Majdányban, és a kétévesektől a huszonöt évesekig minden korosztály képviselteti magát. Elsősorban a sport érdekli a fiatalokat, de igyekszünk úgy összeállítani a játékokat, hogy mindenki számára élvezetes legyen. A kicsik és a nagyobbak megtapasztalják az együttműködést, a csapatépítést és az együtt szórakozás szépségét - nyilatkozta Domonkos Laura szervező.
A rendezvény a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság pályázatán nyert anyagi eszközök, illetve a törökkanizsai önkormányzat támogatásával valósult meg. A hármas határ szerbiai oldalán élő gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba. A Vadvirágok Művelődési Egyesület szeretné a jövő nyáron megismételni a programot.
- Nagyon tetszett a rendezvény, mert együtt játszhattunk, és már alig várom a következő nyarat - mondta Dóró Oxána résztvevő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..