home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Nyári Játékok Kupuszinán
Zsellér István
2023.08.16.
LXXVIII. évf. 33. szám
Nyári Játékok Kupuszinán

Kupuszinán tizenkilencedik alkalommal tartották meg a Nyári Játékok rendezvényt. A hagyományos esemény a pihenés időszakára tesz pontot, mintegy megkoronázva a nyáron szervezett programok sorát.

Ahogyan a név is mutatja, sportversenyről van szó, melyen a település civil szervezeteinek, egyesületeinek a csapatai mérték össze ügyességüket, miközben népes közönség biztatja őket.

A versenyszámok sem a klasszikusak, hanem minden csapat egy-egy megmérettetést ajánl. Ezek közül a zsákbafutás volt talán a leghagyományosabb. A csapatok minden évben komoly energiát fektetnek bele, hogy a vetélkedés ne csak a fizikai előnyök eldöntésére legyen alkalmas, hanem mind a játékosoknak, mind a nézőknek derültséget hozzon. Idén a biciklihajítás, lufifújás és a zsákbafutás mellett olyan játékok is terítékre kerültek, amelyek komolyan tesztelték a csapatszellemet és koordinációt.

Mint minden versenyen, itt is voltak győztesek, akik kupával térhettek haza, viszont fontosabb, hogy vesztesnek senki sem érezhette magát. Az első helyet a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a másodikat a helyi közösség, a harmadik pedig a Fácán Vadászegyesület csapata szerezte meg. Meg kell említeni a Süllő sporthorgász egyesület csapatát, amely csupa fiatal reménységből állt, akik a következő években nagy eséllyel indulhatnak a játékokban.

A rendezvény a sport népszerűsítése mellett alkalmat ad arra, hogy a helyiek és a környező településekről érkező vendégek jobban megismerkedjenek egymással, a külföldről hazalátogatók pedig a családtagjaikkal lehetnek.  

Az eseményt záró mulatságon a zenét a Joker együttes biztosította.

Fényképezte: Zsellér István

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..