home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Nyári Ifjúsági Játékok hatodszor
tv.
2005.07.20.
LX. évf. 29. szám
Nyári Ifjúsági Játékok hatodszor

Juhász Attila, Máriás Endre, Nagyabonyi Péter a NagyszínpadonHabár a tizenhármas szám sokak számára balszerencsét hoz, ennek ellenére a július 13-a szerencsés nap volt a Nyári Ifjúsági Játékok szervezőinek, és nem utolsósorban a zentai Népkertben táborozóknak, illetve a játékokon megjelent...

Juhász Attila, Máriás Endre, Nagyabonyi Péter a Nagyszínpadon

Habár a tizenhármas szám sokak számára balszerencsét hoz, ennek ellenére a július 13-a szerencsés nap volt a Nyári Ifjúsági Játékok szervezőinek, és nem utolsósorban a zentai Népkertben táborozóknak, illetve a játékokon megjelent vendégeknek. Az előző napi felhőszakadások miatt még az ünnepélyes megnyitó napján is voltak a parkban olyan részek, ahol térdig ért a sár, és élő mocsárként akarta elnyelni az éppen arra tévedt figyelmetlen látogatót. Mindezen nehézségek ellenére július 13-án a délutáni órákban megtörtént a játékok ünnepélyes megnyitója:

Fotó: Szabó Attila

- A Nyári Ifjúsági Játékok a vajdasági magyar ifjúság olyan rendezvénye, ahol nincsenek különbségek, nincs politikai sem nemzeti megosztottság, nincs jó és rossz, szép és csúnya, kis és nagy, csak jókedv önfeledt szórakozás és fergeteges buli - mondta Máriás Endre, a művelődési programok szervezője, a játékok ünnepélyes megnyitóján. Ez a négy nap csak a fiataloké, hangsúlyozta Máriás, majd mindenkinek jó szórakozást, kellemes programokat, tartalmas előadásokat, és nem utolsósorban probléma- és konfliktusmentes, fergeteges bulizást a Nyári Ifjúsági Játékokon.
A rendezvényt hivatalosan Juhász Atilla, Zenta polgármestere és Nagyabonyi Péter, a rendezvénysorozat főszervezője nyitotta meg. A polgármester hangsúlyozta, hogy a játékok legfontosabb mondanivalója az, hogy megtanulunk egymásra figyelni a helyszínen, és az év további időszakjában is, hiszen a barátságok megmaradnak. Ezek az kapcsolatok fontosak az önkormányzatoknak és a vajdasági magyarságnak is. ,,Büszkék vagyunk mi zentaiak arra, hogy legalább erre a néhány napra a délvidéki magyarság ifjúsági fővárosának nevezhetjük magunkat.
A megnyitót zenés-táncos műsor követte. Az esti órákban számos színvonalas koncertet élvezhettek a fiatalok, fellépett a Bikini, a magyarországi Hiperkarma és még sokan másik. A négy napig tartó VI. Nyári Ifjúsági Játékon több színpadon, a zenei élet számos neves előadója szórakoztatta a közönséget. Még a legínyencebbek is találhattak kedvükre valót.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..