Nyári Egyetem az MTTK szervezésében

Nyári Egyetem az MTTK szervezésében

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar ismét megszervezi Nyári Egyetemét augusztus 19-e és 23-a között, melynek mottója: SZABADULJUNK KI A TANTEREMBŐL!

A négy fal között a gyerekek kevésbé tudnak fókuszálni, a pedagógusok pedig sokszor tanácstalanok, hogyan is kössék le a diákok figyelmét. A tanterem tele van láthatatlan határokkal és korlátokkal. A szabadban megtalálható minden, ami szükséges a hatékony oktatás szempontjából, tantárgytól függetlenül. A természetben megtartott óra lehetőséget nyújt arra, hogy mind a gyerekek, mind a tanárok kilépjenek a komfortzónájukból.

A Nyári Egyetem által felkínált plenáris előadások és képzések ötleteket nyújtanak ahhoz, hogyan tervezzenek meg a pedagógusok szabadtéri foglalkozásokat.

Plenáris előadások:

— Kerekes Valéria: A mese és a játék készség-, képesség- és személyiségfejlesztő szerepe az iskolában

— Mező Ferenc: OxIPO pedagógia — avagy kreatív tanulás-tanítás bárhol és bármikor

— Balatoni Kata: Identitás — kultúra — pedagógia

A képzés helyszíne a horgosi Domus Pacis közösségi ház. Ha igény mutatkozik rá, a kar ingyenes autóbuszt indít Szabadkáról, valamint a képzés folyamán gondoskodik frissítőről, pogácsáról és ebédről a résztvevőknek.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felkínálja a lehetőséget, hogy ha valaki befizet két képzést, akkor a harmadikon ingyen vegyen részt.

Bővebb információt a 024/624-402-es telefonszámon vagy a www.magister.uns.ac.rs/nyariegyetem oldalon kaphatnak az érdeklődők.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink