Nyaralni megy a kormány

Nyaralni megy a kormány

Orbán Viktor pihenni küldte a kormányfrakciók képviseloit — Manchester tiszteletbeli polgárává választanák Ariana Grandét — Egy londoni toronyház a tuz martalékává lett

Orbán Viktor pihenni küldte a kormányfrakciók képviselőit

Nagy várakozás előzte meg a Fidesz és a KDNP legutóbbi frakcióülését. A képviselők arra számítottak, hogy a miniszterelnök egész nyárra szóló, részletes munkatervet ad majd nekik, illetve néhány jó tanácsot a hamarosan kezdődő választási kampány kapcsán. Ehelyett azonban Orbán Viktor mindenkit elküldött nyaralni. Az ülésszakbeli munkájukat megköszönve annyit mondott a frakciótagoknak, hogy jól pihenjék ki magukat, mert augusztus 20-a után kezdődik a „nagyüzem”, és akkortól egészen a tavaszi választásokig szusszanásnyi pihenésre sem lesz lehetőségük. A magyar kormány egyébként augusztus 1-jéig az eddigi menetrend szerint dolgozik majd.

Manchester tiszteletbeli polgárává választanák Ariana Grandét

Az énekesnő a májusi manchesteri fellépése végén bekövetkezett öngyilkos merénylet áldozatainak emlékére, illetve a sérültek megsegítésére szervezett, One Love Manchester elnevezésű koncertjével vívta ki a városatyák elismerését. A tanács július 12-én fogja megvitatni azt a javaslatot, amely lehetővé tenné, hogy ezentúl a Nagy-Manchesteren kívül élők is megkaphassák a tiszteletbeli polgár címet azért, amit a városért tettek. A tanács vezetője, Sir Richard Leese szerint sokan már most tiszteletbeli manchesteriként tekintenek Grandéra. A huszonkét éves Salman Abedi május 22-én robbantotta fel magát a Manchester Arena rendezvényközpontban, Grande koncertjének végén. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en pedig megsérültek.

Egy londoni toronyház a tűz martalékává lett

Szinte teljesen kiégett egy huszonnégy emeletes lakóépület Nyugat-Londonban. A Grenfell Tower toronyházban kitört tűzvészben hivatalosan 58-an vesztették életüket. A mentők számos sérültet szállítottak kórházba. Dany Cotton tűzoltóparancsnok szerint ilyesmire még sosem volt példa az ő huszonkilenc éves pályafutása alatt. A második emelettől felfelé az egész épület égett. A helyszínen negyven tűzoltókocsi és több mint kétszáz tűzoltó dolgozott. Szemtanúk szerint sokan az égő épületben rekedtek. Többen arról is beszámoltak, hogy embereket láttak kiugrani a toronyházból.


A nyitókép illusztráció: Pixabay.com

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Világkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Nyaralni megy a kormány
Világkép
Nyaralni megy a kormány
Világkép
Facebook

Támogatóink