Nyakig a paradicsomban

Nyakig a paradicsomban

​​​​​​​Tízezrek vívtak paradicsomcsatát a spanyolországi Buñolban — A LXXIV. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál — Kerékpárral fogták el a rendőrök az USA egyik legkörözöttebb bűnözőjét

Tízezrek vívtak paradicsomcsatát a spanyolországi Buñolban

Bokáig gázolt, pancsolt és hempergett a túlérett paradicsomban 22 000 ember a kelet-spanyolországi Buńol városában, ahol a napokban rendezték meg a Tomatina nevű paradicsomcsatát. Az 5000 lakosú településnek világhírnevet szerző rendezvényre a szervezők az idén több mint 160 tonna fonnyadt paradicsommal készültek. A zöldséget kamionokról dobálták, öntötték a tömegbe, aztán az emberek a földről felszedve, hangosan nevetgélve és kiabálva hajigálták, kenték egymásra. Az egy órán át tartó „ütközet” nyomán a belvárosi utcákat teljesen beborította a paradicsompüré, több méter magasan jutott a házfalakra is. A csatázók pedig boldogan dagonyáztak a piros tócsákban. 65%-uk külföldről érkezett az eseményre, voltak közöttük, akik Japánból, Dél-Afrikából, Ausztráliából indultak útnak azért, hogy részt vehessenek a LXXII. Tomatinán. A korábbi évekhez képest változás, hogy a három héttel ezelőtti katalóniai terrortámadások miatt fokozott biztonsági intézkedésekkel tartották meg az eseményt.
 

A LXXIV. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

A Downsizing című szatíra díszvetítésével és a főszereplők közül Matt Damon és Kristen Wiig, valamint a rendező, Alexander Payne vörös szőnyeges bevonulásával nyitották meg a LXXIV. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált. A Downsizing mellett húsz alkotás szerepel a világ legrégebbi filmfesztiváljának versenyprogramjában. A zsűri elnöke az idén Anette Bening amerikai színésznő, a többi tagja között pedig ott van Enyedi Ildikó rendező is, akinek a Testről és lélekről című filmje az év elején megtartott Berlinalén a fődíjat nyerte el. Az olasz városban szeptember 9-én fogják átadni a legjobb alkotásnak odaítélt Arany Oroszlánt és a főbb kategóriákban járó díjakat. Az idén Stephen Frears brit filmrendezőt életműdíjjal tüntetik ki, akinek Victoria & Abdul című történelmi drámáját versenyen kívül vetítik a Mostrán.
 

Kerékpárral fogták el a rendőrök az USA egyik legkörözöttebb bűnözőjét

Egy kanadai biciklis rendőr drogbirtoklás miatt kapta el Katay-Khaophone Sychanthát, de csakhamar kiderült, hogy ő az egyik legkeresettebb bűnöző az Egyesült Államokban. Rutinellenőrzésre állították meg a biciklis rendőrök, a személyazonosságára csak az őrsön derült fény, hiszen a hatóságnak feltűnt az egyik testi jellegzetessége, az amputált ujjbegye. A drogcsempész férfira, a legkörözöttebbek top 10-es listáján is szerepelt, 25 000 dollár vérdíjat tűzött ki az amerikai belügyminisztérium.


A nyitókép illusztráció: Mti.hu

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Világkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Nyakig a paradicsomban
Világkép
Facebook

Támogatóink