home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
November elsejétől kötelező a téli gumi használata
2023.11.01.
LXXVIII. évf. 44. szám
November elsejétől kötelező a téli gumi használata

November elsejétől kötelező ugyan a téli abroncs használata, de hiányát csak akkor büntetik, ha azt az időjárási viszonyok indokolják, azaz ha hó vagy jégréteg van az úton.

A szakemberek szerint jobb még ebben a viszonylag enyhe időben felkészíteni gépjárműveinket a téli időjárásra, ugyanis 7 fok alatt a nyári gumik már nem nyújtanak megfelelő biztonságot.

A téli és a nyári gumik mellett az utóbbi években egyre többen vásárolják az univerzális, négy évszakos abroncsokat is. Ez a szakemberek szerint azoknak felel meg, akik csak ritkán és kis távolságokon vezetnek.

A téli gumi használatát április elsejéig ellenőrizhetik a rendőrök, emellett a kocsiban hóláncnak is lennie kell. 6-tól 20 ezer dinárig terjedő büntetéssel kell számolniuk azoknak, akik nyári gumikkal merészkednek a jeges vagy havas utakra. A jogi személyre viszont 100 ezer és 800 ezer dinár közötti pénzbüntetést is kiróhatnak.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..