home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
November elsejétől kezdi meg működését az Amber Alert Szerbiában
2023.09.26.
LXXVIII. évf. 38. szám
November elsejétől kezdi meg működését az Amber Alert Szerbiában

– November elsejétől működésbe lép az Amber Alert rendszer Szerbiában, ezt Bratislav Gašić belügyminiszter is aláírta – jelentette be Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója, írja a Danas.

A Tijana Jurić Alapítvány alapítója kiemelte, a cél, hogy ha egy gyermek eltűnik az országban, a lehető legrövidebb időn belül elkezdődjön a keresése. A rendőrség tulajdonképpen az egész országot bekapcsolja majd a kiskorúak felkutatásába.

Jurić elmondta, az Amerikai Egyesült Államokban nagyon hatékonyan működik a rendszer, 2021-ben például 254 eltűnt gyermekből 252-en épségben került elő.

Az Amber Alert lényege egyébként, hogy amikor a rendszer elindul, megszakad minden televíziós és rádiós műsor, és megjelenik a hír az eltűnt gyerekről, fotóval, illetve minden olyan információval együtt, amelyet a rendőrség abban a pillanatban megosztott a médiával. A bevásárlóközpontokban LED képernyőkön szintén megjelenik a fotó az ismert információkkal, a benzinkutakon és minden olyan helyen, ahol nagy számú ember fordul meg - nyilatkozta Jurić.

Forrás: Magyar Szó, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..