home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
November 26-a
Martinek Imre
2023.11.26.
LXXVIII. évf. 47. szám
November 26-a

Ezen a napon hunyt el 2020-ban prof. dr. Simon Tibor Szily Kálmán-emlékérmes botanikus, biogeográfus, Pro Urbe díjas nyugalmazott egyetemi tanár.


Budapest, Füvészkert — 2023. február 15.

1926. július 26-án született Debrecenben. „Kutatási területe a csarodai reliktum tőzegmohalápok felfedezése, feldolgozása, erdők, sziklagyepek, havasi gyepek leírása, cönológiai értékelése. Kidolgozta az edényes flóra természetvédelmi értékelését (1988), populációk és társulások ökológiai jelzései értelmezését és a botanikai monitoring értelmezésének gyakorlati módszerét. Tankönyvek, 2 tudományos monográfia és kb. 200 tudományos publikáció szerzője.” (Külső hivatkozás: Wikipédia)

A budapesti Füvészkertben található emléktábláján az alábbi időt álló felvéset is olvasható: „A Füvészkert vezetője 1981 — 1984; 50 éven át gyűjteményének gyarapítója, A Füvészkertért Alapítvány alapítója; Derűt, szakmaszeretetet és -ismeretet sugárzó személyisége a hazai botanika meghatározójává tette Őt.”


Budapest, Füvészkert — 2023. február 15.

Prof. dr. Simon Tibor szakmai munkásságába az alábbi megemlékező tanulmány ad betekintési lehetőséget.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..