home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Növelik a biztonságot az iskolákban
ZS. Á.
2015.12.17.
LXX. évf. 50. szám
Növelik a biztonságot az iskolákban

A Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárságtól a törökbecsei önkormányzat majdnem 2,5 millió dinárt kapott, amelyből többek között biztonsági térfigyelő kamerákat szerelnek be négy általános és egy középiskolába.

A Miloje Čiplić Általános Iskolában nyolc éve szereltek fel öt kültéri kamerát, amelyek csak azokat a eseményeket felvételezik, amelyek az épület három bejáratánál történnek.

— A berendezés bizonyos helyzetekben eddig is segítségül szolgált, különösen akkor, amikor az iskola épülete körül rendbontás történt — mesélte Samu Erika osztálytanító. — Úgy gondolom, kezdetben némi feszültséget és lelki terhet okoz a kamerák jelenléte a megfigyelt személyeknek, de kis idő ehhez is hozzá fogunk szokni. Bizonyára hatással lesz az oktató-nevelő munkára is, hiszen ezáltal növekedhet a munkafegyelem. Reméljük, a rendszer elrettenti a rendbontókat. Az erőszakosságra hajlamos tanulók, ha tudják, hogy felvétel készül róluk, talán átgondolják, hogyan viselkedjenek.  

Úgy tűnik, a mai világban a térfigyelő kamera már alapeszköznek számít az oktatási intézményekben. A szülők is nyugodtabbak, a kamerák jelenléte pedig elősegíti az Erőszakmentes iskola elnevezésű program hatékonyabb megvalósítását.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..