home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Növekszik az átadott fegyverek száma
2023.05.15.
LXXVIII. évf. 19. szám
Növekszik az átadott fegyverek száma

A szerbiai belügyminisztérium közlése szerint jól halad a fegyverátadási akció Szerbiában. Az elmúlt napokban a lakosok 13 500 fegyvert, 1750 gránátot és mintegy 2000 különféle robbanóanyagot adtak át. Mint ismeretes, június 8-áig a fegyverbeszolgáltatás önkéntes lesz, ezt követően pedig a hatóságok ellenőrzésbe kezdenek.

Szám szerint a legtöbb fegyvert Belgrádban adták át, de a lakosság számához viszonyítva Újvidék, Mitrovica és Šabac áll az élen.

Ugyancsak a belügyminisztérium tette közzé, hogy sürgősségi eljárásban 1200 új rendőrt vesznek fel Szerbiában, akik már a következő tanévtől az iskolákban teljesítenének szolgálatot. A belgrádi iskolai lövöldözés óta már több oktatási intézményben jelen vannak a hatóság emberei.

Forrás: Pannon RTV, Szerbiai RTV

Fotó forrása: Szerbiai Belügyminisztérium

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..