Novák Károly Attila megválasztása a biztosíték a gimnázium szellemiségének megőrzésére

Novák Károly Attila megválasztása a biztosíték a gimnázium szellemiségének megőrzésére

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanári karának közleménye

Az MNT sajtószolgálatának 2016. július 1-i közleménye nyomán „egyértelművé vált, hogy a Magyar Nemzeti Tanács testületeinek májusi döntéseit figyelembe véve Hajnal Jenő a tanács elnökeként Varga Anikót továbbra sem tudja támogatni” annak ellenére, hogy a tanári kar és az iskolaszék a volt igazgatót választotta újra. 

Varga Anikó az alapítás óta állt a Kosztolányi Dezső Gimnázium élén. Vezetésével egy nyitott szellemiségű, a diákok tanulmányi előmenetele mellett a tudatos társadalmi szerepvállalást is fontosnak tartó, határainkon túl is elismert intézmény született meg, mely a tanulmányi sikerek mellett a tanulók kreativitását, önálló tevékenységeit is kiemelten támogatja. Ezt a közös munkával megteremtett szellemi környezetet szeretnénk  tovább éltetni. Mivel a közlemény szerint „az igazgatói pályázat vonatkozásában az igazgató személyére vonatkozó döntés teljes mértékben a tanári kartól és az iskolaszéktől függ”, annak reményben, hogy az MNT betartja ezt az általa hivatalos közleményben megfogalmazott állítást, úgy döntöttünk, hogy a közlemény nyomására kialakult helyzetet a gimnázium javára fordítjuk, és ami a legfontosabb: védjük és megtartjuk az iskola arculatát. Mint ahogyan a gimnázium öregdiákjai is hangsúlyozták tiltakozásukban: az iskola és annak szabad szellemisége a tét, ezért a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanári kara és dolgozói a 2016. augusztus 18-án megtartott ülésükön Novák Károly Attilát választották meg az iskola igazgatójának, azzal együtt, hogy a kollektíva továbbra is kitart azon véleménye mellett, hogy Varga Anikó irányítása alatt az elmúlt tizenhárom évben a gimnázium megfelelően működött.

Novák Károly Attila a gimnázium megalapítása óta az iskola tanára, munkájával jelentős mértékben hozzájárult az intézmény profiljának kialakításához, az elmúlt 13 év alatt részt vett annak fenntartásában, ápolásában. Megválasztásában biztosítékát látjuk e szellemiség megőrzésének. Miként pályázatában is megfogalmazta: „A gimnáziumnak az évek során kiépített jó hírnevét és eredményességét, mint ahogy volt diákjaink által újra és újra hangoztatott egyedi hangulatát meg kell őrizni a továbbiakban is, mivel az intézmény fennmaradását főleg ezekre lehet alapozni.” Megválasztásában biztosítékát látjuk e szellemiség megőrzésének.

A gimnázium az idei tanévet minden nehézség ellenére, az eddigi évek legnagyobb tagozat számával kezdi. Részünkről továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legjobb tudásunkat adjuk a diákjainknak.  Erre kötelez minket a tanulók és a szüleik kiállása a gimnázium mellett. Tesszük ezt annak reményében, hogy munkánkat nem nehezítik és objektíven az esélyegyenlőség jegyében bírálják majd el. 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Novák Károly Attila megválasztása a biztosíték a gimnázium szellemiségének megőrzésére
Közlemény
  • 2016.06.03.
  • LXXI. évfolyam 22. szám
Novák Károly Attila megválasztása a biztosíték a gimnázium szellemiségének megőrzésére
Szabadkai Napló
  • GYURKOVICS Virág
  • 2015.02.25.
  • LXX. évfolyam 8. szám
Facebook

Támogatóink