home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nóta csendült
Martinek Imre
2009.06.10.
LXIV. évf. 23. szám
Nóta csendült

Hatvan éve a rivalda fényében - Ládi JózsefLádi József torontálvásárhelyi amatőr nótaénekesi pályafutásának hatvanadik évét ünnepelve a József Attila Művelődési Otthon és Mérges Eszter pünkösdi nótaestet rendezett tiszteletére Régi nóta, híres nóta elnevezéssel. A cudar időjárás ellenére is...

Hatvan éve a rivalda fényében - Ládi József

Ládi József torontálvásárhelyi amatőr nótaénekesi pályafutásának hatvanadik évét ünnepelve a József Attila Művelődési Otthon és Mérges Eszter pünkösdi nótaestet rendezett tiszteletére Régi nóta, híres nóta elnevezéssel. A cudar időjárás ellenére is megtelt nagyteremben Bakator Julianna, Varga Valéria, Szunyog Tibor, Alföldi Eszter és Kovács Csilla hazai előadók mellett vendégként a magyarcsernyei Osztermann Emma és a székelykevei Bíró Ferenc, a tavalyelőtti VIVE második helyezettje is fellépett. Zenei kíséretről Dékány Imre prímás vezényletével a Művelődési Otthon zenekara gondoskodott, zongorán pedig Barbu Erzsébet tanárnő működött közre. A díszletépítő munkatárs Alföldi Eszter volt, a virágdekorációt Csáki Eszter készítette, a plakátokat és a műsorfüzeteket a helybeli Szunyog nyomda szponzorálta. A kilencedik évtizedébe lépő ünnepelt pedig négy dalcsokorba kötve idézte meg a tovaszállt évtizedek csillámait, beleszőve nemcsak a néhai prímások és zenekaruk emlékét, de az idősebb jelenlevők szebb debellácsi jövőképet álmodó ifjúságát is. Korát meghazudtoló vitalitással, nótaformát öltött vallomással: ''A valóság a legszebb mese, és mi benne élünk. Életünkben mesekönyvet mi már nem cserélünk. És amíg lesz egy magyar nóta, amíg lesz egy piros rózsa, felejteni parancsszóra nem lehet!”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..