Nóta csendült

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Nóta csendült

Hatvan éve a rivalda fényében - Ládi JózsefLádi József torontálvásárhelyi amatőr nótaénekesi pályafutásának hatvanadik évét ünnepelve a József Attila Művelődési Otthon és Mérges Eszter pünkösdi nótaestet rendezett tiszteletére Régi nóta, híres nóta elnevezéssel. A cudar időjárás ellenére is...

Hatvan éve a rivalda fényében - Ládi József

Ládi József torontálvásárhelyi amatőr nótaénekesi pályafutásának hatvanadik évét ünnepelve a József Attila Művelődési Otthon és Mérges Eszter pünkösdi nótaestet rendezett tiszteletére Régi nóta, híres nóta elnevezéssel. A cudar időjárás ellenére is megtelt nagyteremben Bakator Julianna, Varga Valéria, Szunyog Tibor, Alföldi Eszter és Kovács Csilla hazai előadók mellett vendégként a magyarcsernyei Osztermann Emma és a székelykevei Bíró Ferenc, a tavalyelőtti VIVE második helyezettje is fellépett. Zenei kíséretről Dékány Imre prímás vezényletével a Művelődési Otthon zenekara gondoskodott, zongorán pedig Barbu Erzsébet tanárnő működött közre. A díszletépítő munkatárs Alföldi Eszter volt, a virágdekorációt Csáki Eszter készítette, a plakátokat és a műsorfüzeteket a helybeli Szunyog nyomda szponzorálta. A kilencedik évtizedébe lépő ünnepelt pedig négy dalcsokorba kötve idézte meg a tovaszállt évtizedek csillámait, beleszőve nemcsak a néhai prímások és zenekaruk emlékét, de az idősebb jelenlevők szebb debellácsi jövőképet álmodó ifjúságát is. Korát meghazudtoló vitalitással, nótaformát öltött vallomással: ''A valóság a legszebb mese, és mi benne élünk. Életünkben mesekönyvet mi már nem cserélünk. És amíg lesz egy magyar nóta, amíg lesz egy piros rózsa, felejteni parancsszóra nem lehet!”

Címkék: Nóta csendült
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Nóta csendült
Körkép
  • (re)
  • 2011.03.16.
  • LXVI. évfolyam 11. szám
Facebook

Támogatóink