home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nők tárlata Magyarkanizsán
Kiss Zenóbia
2023.05.23.
LXXVIII. évf. 20. szám
Nők tárlata Magyarkanizsán

A Vajdasági Képzőművészeti Kör és a Magyarkanizsai Panda Rádió szervezésében 2023. június 1-jén, csütörtökön este Magyarkanizsán megnyílik a Nők tárlata elnevezésű kiállítás. A Dobó Tihamér Képtárban csaknem száz amatőr művész alkotásait láthatják az érdeklődők.

Az évek óta kiváló vajdasági művészek munkáiból megszervezett kiállítás városunk egyik legrangosabb kulturális eseménye lesz, melynek célja a kultúra és a művészet népszerűsítése, ezáltal gazdagítva nemcsak Magyarkanizsa, hanem a környező városok kulturális életét is. Csaknem ötven fellépő, szavalók, kórusok, óvodások gazdagítják a megnyitó színvonalát.

A Nők tárlatának kiállítása művészi értéke mellett azért is páratlan, mert nők alkotásaiból tevődik össze, melyeket munka, háztartásvezetés és gyermeknevelés mellett készítenek. Ilyenkor az amatőr és a nem amatőr művészek, festők, kézművesek mutatják be szemet gyönyörködtető munkáikat. Ez a tárlat lehetőséget ad a képzőművészettel foglalkozó hölgyeknek, hogy bemutatkozzanak, munkáik révén kifejezzék gondolataikat a világról. Az idén 5 község 14 egyesületéből érkezik 90 kiállító.

Mindegyik festő saját stílusban alkot. A nők témaválasztása is széles skálán mozog, nem mondhatom, hogy csak virágot vagy portrékat festenének. Mindenkinek megvan a saját kifejezési módja. Vannak, akik szalmából készítik a képeiket, egy-két hónapba is belekerül, míg megszületik egy-egy alkotás. Kedvelt az olajfestmény, az akvarell, de a kombinált technikák is.

Kenyeres Ivanka, a Vajdasági Képzőművészeti Kör elnöke nemcsak ilyenkor dolgozik fáradhatatlanul, hanem egész évben.

A Nők tárlata megszervezését a Panda Rádió is támogatja, mert szeretnénk a művészeteknek is nagyobb figyelmet szentelni, amellett, hogy megtartják eredeti küldetésüket, az emberbaráti tevékenységet.

Mindenkit nagy szeretettel várunk a Dobó Tihamér Képtárba, ahol meg lehet tekinteni a szebbnél szebb festményeket, szalmaképeket, szőtteseket, hímzett terítőket, párnákat, de rongybabák, hímes tojások és quilling technikával készült remekek is láthatóak. A programot óvodások, versmondók és kórusok énekével gazdagítjuk.

Körmendi Gyöngyi és Nagy Sándor műsorvezetők mellett Kiss Zenóbia, a rendezvény házigazdája nyitja meg a tárlatot, aki elmondja, hogy itt minden a nőkről szól, hiszen kizárólag nők alkotásai láthatóak, de mindenkihez szólnak.

A Nők tárlata június 14-éig tekinthető meg a Dobó Tihamér Képtárban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..