home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nigéria–Argentína 1:2 (0:1)
Tóth Tibor
2018.06.26.
LXXIII. évf. 25. szám
Nigéria–Argentína 1:2 (0:1)

D csoport, 3. forduló

Szentpétervár, Kesztovszkij Stadion, 64 000 néző, vezette: Cakir (török)

Gólszerzők: Moses (11-esből) az 51., illetve Messi a 14., Rojo a 89. percben.

Nigéria: Uzoho – Balogun, Omeruo (Iwobi), Troost-Ekong – Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idowu – Iheanacho (Ighalo), Musa (Simy).

Argentína: Armani – Tagliafico (Agüero), Otamendi, Mercado, Rojo – Banega, Mascherano, E. Pérez (Pavón) – Di María (Meza), Higuaín, Messi.

Kiváló mérkőzésen az argentinok, Rojo góljával megmenekültek a kieséstől. Már a 14. percben vezetéshez jutottak a dél-amerikaiak, amikor Banega a felezővonaltól adott pontos labdát Messinek, a Barcelona klasszisa pedig combbal levette, majd a hálóba lőtte a labdát. Messi szerezte a világbajnokság századik gólját, és ez volt a századik, különböző stadionban szerzett gólja.

A fordulás után a Szuper Sasok büntetőből egyenlítettek, majd tíz perccel később, Rojo kezezése után is járt volna a büntető Nigériának, ám sem Cakir, sem a videószobában ülők nem láttak semmit, amiért a fehér pontra kellett volna mutatniuk. Az argentin győzelmet a hátvéd, Rojo szállította, miután 11 méterről leadott kapáslövése védhetetlenül került a nigériai kapuba. A másik mérkőzésen: Horvátország–Izland 2:1.

A végső sorrend: Horvátország 9 (7-1), 2. Argentína 4 (3-5), 3. Nigéria 3 (3-4), 4. Izland 1 (2-5) ponttal.

A nyolcaddöntőben Franciaország Argentínával, Horvátország pedig Dániával találkozik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..