Népzenei színfoltok a XVI. ANYA-n

Népzenei színfoltok a XVI. ANYA-n

Népzenei esttel kerekedett teljes egésszé az újvidéki XVI. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) Történelem és magyarság elnevezésű pedagógusi továbbképzésének negyedik napja. Vendégként a topolyai Csörgő citerazenekar koncertezett.

A topolyai Kodály Zoltán Művelődési Központ Csörgő citerazenekara két évvel ezelőtt ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, az alkalom kapcsán pedig egy lemez is készült annak idején, Csörgő 35 címmel. Többnyire erről a lemezről adtak elő műsorszámokat a Vass Lajos-nagydíjjal is kitüntetett zenekar tagjai (Kisimre Szerda Anna, Sörfőző Szügyi Judit, Sörfőző Andor, Kelemen Zsolt, Hézső Zsolt és az együttes alapítója, korábbi művészeti vezetője, Faggyas József) a július 14-ei újvidéki koncertjük alkalmával.

A zenekar a magyar nyelvterület több népzenei dialektusából válogatott, azok hangulatosságát helyenként kísérő párostánc-koreografiákkal is gazdagítva. A történelemre és a magyar anyanyelvre összpontosító pedagógusi továbbképzés egyébként ma, július 15-én ért véget. Szakmai kiértékeléssel és tanúsítványok kiosztásával.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Címkék: anya2016
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Zene rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink