home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Néptáncosok a Gizella-parton
Kónya-Kovács Otília
2012.11.28.
LXVII. évf. 48. szám
Néptáncosok a Gizella-parton

A nagybecskereki Petőfi MME harmadik alkalommal szervezte meg a Gizella-parti népitánc-találkozót. A műsor, melynek a néptáncmozgalom népszerűsítése és a régi Nagybecskerek varázsának a felidézése volt a célja, ezúttal a Toša Jovanović Népszínházban lett megtartva.

A rendezvény a nevét arról a Béga melletti sétányról, a néhai Gizella-partról kapta, ahol a régi időkben legszebb ruháikat felöltve vasárnaponként sétát tettek a városka lakói. A fiatalok ezután folytatták az útjukat az úgynevezett Csókligetbe — ezeket a részleteket Tóthné dr. Glemba Klára, a nagybecskereki Petőfi MME elnök asszonya, a rendezvény megálmodója mondta el az est kezdetén.
A találkozó azt a célt is szolgálja, hogy a fiatal táncosoknak bemutatkozási lehetőséget kínáljon, a közönségnek pedig kellemes estét szerezzen. A bevételből ezúttal is a nagybecskereki Petőfi MME-ben működő népi tánccsoportok viseletéhez vásárolják meg a szükséges alapanyagokat.
Elsőként a nagybecskereki egyesületben az idén megalakult kis tánccsoport mutatkozott be, mellyel a Sarkantyú tánccsoport tagjai foglalkoznak. Fellépett még a tordai Petőfi Sándor MME nagy tánccsoportja, a magyarittabéi Búzavirág Hagyományápoló Egyesület népi tánccsoportja, valamint a házigazdák, a Sarkantyú népi tánccsoport. A színház előcsarnokában néhány pannón Tabacski Edit könyvtáros mutatta be a Petőfi táncosainak tevékenységét, és erről a műsor keretében is beszámolt a közönségnek. Az egyesület kézműves-műhelyének alkotói eladással egybekötött kiállítást szerveztek, a bevételt szintén a csoportnak ajánlották fel.



 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..