home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Népmisszió Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2015.11.02.
LXX. évf. 43. szám
Népmisszió Muzslyán

Muzslyán október elején tartották meg a Népmissziót, mely alkalomból több atya is ellátogatott a településre: Ábrahám Béla SDB, magyar tartományfőnök, Depaula Flavio SDB, tartományi titkár, Mellár József esperes, törökbecsei plébános, valamint a szalézi atyák közül Havasi Zoltán, Kukuczka Robert, Markus Zoltán és Vendrey Gábor.

A zárónapon az ünnepi szentmisét dr. Kiss Rigó László szeged—csanádi püspök celebrálta paptestvérei közreműködésével. Köszöntőjében kiemelte azokat a jubileumokat, amelyeket ez a közösség ünnepel: Don Bosco születésének 200., Muzslya betelepítésének 125. és a szalézi atyák muzslyai jelenlétének 50. évfordulóját.

A missziós napokon az atyák külön foglalkoztak a csoportokkal, beszélgettek az ifjúsággal, a szülőkkel, az egyházvezetőkkel, az egyház berkeiben működő csoportok vezetőivel, tagjaival, valamint az elváltakkal, az újraházasodottakkal, az özvegyekkel, a magányosokkal, sőt még a betegekhez is ellátogattak.

A Népmisszió ideje alatt kétszer volt oratórium, mely a gyerekeknek igazi élmény. Az animátorok mindig felkészülten, sok új foglalkozással várják az érdeklődőket, akik a játék során hasznos tudnivalókkal, információkkal gazdagodnak. Új dalok csendülnek fel a Don Bosco nevét viselő ifjúsági- és gyermekkórus előadásában, a zenekar állandóan bővül, élvezetesek a szentmisék is, amikor gyermekhangok töltik be az egész templomot.

Az esemény egyik mozzanata nagyon megérintett: két kicsi lányka sündörgött Sztoján atya körül, bármerre is ment, követték őt, és kérlelték: csak még egyszer, csak egyetlenegyszer... Mosolyogva próbálta valami játékra rábeszélni őket, persze sikertelenül, így végül engedve a kérésnek, könyörgésnek, „csak” még egyszer megforgatta egyiket is, másikat is. Bizonyára ismerik azt az kacagást, amelyet hallva az ember úgy meghatódik, hogy szinte kicsordul a könnye.
Nos, a két kislány éppen így nevetett. Boldogak voltak. Hogy hányszor próbáltak ismételten kikönyörögni egy-egy utolsó forgatást, azt senki sem tudja! Annyi bizonyos, hogy Bosco Szent János születésének jubileuma a muzslyai plébánián csak szép emlékekkel gazdagítja a fiatalokat. 

Végül ide kívánkozik egy megszívlelendő Don Bosco-idézet is: „Aki másnak mindig örömöt igyekszik szerezni, eléri, hogy mások is azt tegyék, ami neki örömére szolgál.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..