home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Népi iparművészeti minősítés Zentá
2020.07.27.
LXXV. évf. 30. szám
Népi iparművészeti minősítés Zentá

A Hagyományok Háza vajdasági hálózata és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet harmadszor szervezi meg 2020. október 9–10-én a népi iparművészeti alkotások zsűrizését Zentán A zsűrizést a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya által kijelölt kiváló szakemberek végzik.

A zsűriztetés olyan szakmai megerősítést, útmutatást nyújthat az alkotóknak, amely állandó fejlődésére ösztönöz. A folyamatos zsűriztetéssel, illetve a megfelelő mennyiségű zsűriszám megszerzésével elnyerhető a Népi Tárgyalkotó Iparművész cím. Az alkotók lezsűrizett termékeikre Páva védjegyet igényelhetnek. A Hagyományok Háza tanúsító védjegye arról tájékoztatja a vásárlót, hogy az adott termék ellenőrzötten kiváló minőségű, így a minőséget illetően kizárja a fogyasztók megtévesztését. A rendszeresen és sikeresen zsűriztető alkotók bekerülhetnek a legkiemelkedőbb alkotókat tartalmazó Kárpát-medencei Kézműves Katalógusba is.

A különböző szakágak követelményeiről A népi iparművészeti alkotások minősítésének megújult szempontrendszere című könyvből tájékozódhatnak, amely letölthető a VMMI honlapjáról.

Népi iparművészeti alkotássá minősítés kérelmezésének menete

Az elektronikusan és kézzel is kitölthető űrlapot szeptember 9-ig kell eljuttatni a VMMI székházába. Elektronikusan a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu címre várjuk, az adatlap postai úton való eljuttatása esetén postacímünkre címezze azt: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Posta utca 18., 24400 Zenta.

A tárgyakat a zsűrizést megelőző héten, de legkésőbb 2020. október 7-ig várjuk a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetbe (Zenta, Posta utca 18.)

A minősítésre, zsűrizésre beadott alkotásokért, illetve tárgycsoportért, garnitúráért, tárgy-együttesért egységenként 550 dinár díjat kell fizetni a tárgyak átadásakor.

Egyéb fontos tudnivalók

A zsűriszámot az alkotás tervezője és nem a kivitelezője kapja. Ideális esetben a tervező egyben a kivitelező is.

Egy alkotást vagy tárgycsoportot csak egyszer lehetséges benyújtani minősítésre.

A Kérelmet a tárgyak népi iparművészeti alkotássá minősítéséhez, valamint a szempontrendszert a www.vmmi.org felhívások menüpontján találják.

Bővebb tájékoztatás Nádi Karolinánál kapható a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu elektronikus címen, vagy a 063 563 115-ös telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..