home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Népes Szent István-ünnep Nyugat-Bácskában
(LMT)
2015.08.25.
LXX. évf. 33. szám
Népes Szent István-ünnep Nyugat-Bácskában

Augusztus 20-án Zomborban, a Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Fejlesztéséért civil ernyőszervezet szervezésében Szent István-napi kenyérszentelőt tartottak.





A tavaly első alkalommal megtartott nyugat-bácskai központi ünnepséget hagyományteremtő céllal rendezték meg. A részvevők száma az idén meghaladta a háromszázat, hála a bácsgyulafalvi, bezdáni, csonoplyai, doroszlói, gombosi, kupuszinai, őrszállási, regőcei, nemesmiliticsi, szilágyi és zombori művelődési, népművészeti csoportok közreműködésének.

Az ünnep a Szent István-templomban megtartott szentmisével kezdődött, melyet ft. Drobina Gábor zombori káplán mutatott be, majd a templom előtt kenyérszentelést is tartottak. A táncos-zenés körmenet a Szent György térig vezetett, ahol a nyugat-bácskai magyar kézművesek portékáinak kirakodóvására fogadta az érdeklődőket. A városháza erkélyén a doroszlói Brindza Beatrix népdalénekes előadásában elhangzott a Boldogasszony Anyánk néphimnusz, a Szent István-ének és egy doroszlói népdalcsokor. Köszöntőbeszédet Péter István, a Dunatáj elnöke mondott. A program a néptánccsoportok és a közönség össztáncával ért véget.

























Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..