home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés
Hét Nap Online
2020.04.29.
LXXV. évf. 18. szám
Nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés

Már csak kilenc napig lehet aláírni a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezést

Már csak kilenc nap áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy összegyűjtsük a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés európai elfogadásához szükséges aláírásokat. Fontos, hogy minél többen aláírjuk a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezést, hisz az őshonos kisebbségben élők jövőjét meghatározó ügyről van szó.


Fotó: Kartali Róbert

2020 az Országgyűlés döntése értelmében – a trianoni békediktátum centenáriuma okán – a nemzeti összetartozás éve. Soha nem látott kihívás elé állított ez az esztendő mindannyiunkat, de arra is lehetőséget adott, hogy fölmutassuk összetartozásunk lényegét: azt, hogy óvjuk és segítjük egymást, szolidárisak vagyunk és odafigyelünk egymásra. Ennek kiváló eszköze a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés, amelynek célja, hogy a nemzeti kisebbségek által lakott területek közvetlenül is kaphassanak támogatást az Európai Unió költségvetéséből. A kezdeményezés fontos eszköze az önigazgatásnak, az identitás megőrzésének és a szülőföldön való boldogulásnak.

A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos, hogy a politikai csatározások helyett az összefogást erősítsük az anyaországban és határon túl, még akkor is, ha vannak, akik honfitársainktól még a megelőzés eszközeit is sajnálják. Arra kérek mindenkit, szánjon egy percet a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés aláírására, hisz ezzel a külhoni magyarság szülőföldön való megmaradását segíti.

Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..