home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nemzeti összetartozásunk jegyei
2020.04.30.
LXXV. évf. 17. szám
Nemzeti összetartozásunk jegyei

A vajdasági Kiss Lajos Néprajzi Társaság eddigi tevékenységéhez hűen, 2020-ban is meghirdeti éves tudományos őszi konferenciáját.

A világ magyarsága az idén nemzeti összetartozásunkra figyel, annak erejét igyekszik rendezvényeivel, tudományos konferenciákkal, megemlékezésekkel fejleszteni. A társaság a maga történetét meghatározó egyéniségek évfordulóinak megtisztelése mellett ugyancsak részt kíván venni ebben a nagy nemzeti törekvésben. Éppen ezért az idén nem határoznak meg a konferenciára kisebb résztémát, hanem a tagságtól, illetve a jelentkező részvevőktől a Nemzeti összetartozásunk jegyei átfogó címhez illeszkedő tanulmányt, dolgozatot, írást várnak.

Mindenki a maga szakterületén folyó kutatásaiból meríthet, hiszen a vajdasági magyarság összetartozásának jegyeit hordozzák hagyományaink, szokásaink, gazdálkodásmódunk, népköltészetünk, gasztronómiánk, építészetünk, vallásunk, viseletünk és még számtalan részlete itteni életünknek. 2020-ban tehát mindenki a maga kutatásának legújabb eredményeiről számolhat be.

A konferencia időpontja, A magyar tudomány ünnepe rendezvénysorozat keretében, november 6-a és 7-e. Az előadások anyagát a Kiss Lajos Néprajzi Társaság kötetben megjelenteti.

Jelentkezni szeptember 1-jéig lehet Szőke Anna elérhetőségein: a szoketanna@gmail.com e-mail-címen, illetve a 24321 Mali Iđos/Kishegyes, József Attila u. 39., Szerbia postacímen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..