home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Nemzeti konzultáció újratöltve
Talpai Lóránt
2023.11.23.
LXXVIII. évf. 47. szám
Nemzeti konzultáció újratöltve

Megkezdődött a kérdőívek postázása — Budapest 150. születésnapja — 2 milliárd euró Ukrajna támogatására

Megkezdődött a kérdőívek postázása 

Magyarországon a napokban kezdődött meg a kérdőívek kézbesítése, indul a nemzeti konzultáció! — jelentette be a magyar kormány szóvivője. Szentkirályi Alexandra hozzátette: a konzultáción minden magyar elmondhatja véleményét azokban a kérdésekben, amelyek befolyásolják Magyarország gazdaságát, biztonságát. A kormányszóvivő hangsúlyozta, számos kérdésben óriási nyomás nehezedik Brüsszel részéről az országra. Több pénzt akarnak adni az orosz—ukrán háborúra, migránsgettókat szeretnének létrehozni Magyarországon is, el akarják érni, hogy a kormány törölje a rezsistopot, a kamattámogatást és az extraprofitadót, ráadásul folyamatosan támadják a gyermekvédelmi törvényt — sorolta. Az is elhangzott még, hogy karácsonyig minden magyar háztartásba kézbesítik a kérdőíveket, és január 10-éig lehet őket visszaküldeni, a későbbiekben pedig internetes kitöltésre is lesz lehetőség.


Fotó: MTI

 

Budapest 150. születésnapja

Százötven éve, 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda egyesülésével Budapest. Az évfordulón változatos programokkal, bulivillamossal, előadásokkal, koncertekkel és szabadtéri kiállítással várták az érdeklődőket a fővárosban. Budapest 150. születésnapja alkalmából újranyitott a Merlin Színház, az emberek birtokba vehették a városháza udvarát, valamint sétány létesült a Károly körút és a Városház utca között. A Fővárosi Önkormányzat ünnepi díszközgyűlést tartott a Magyar Tudományos Akadémián. Az eseményen adták át a Budapestért díjakat, a Pro Urbe Budapest díjakat és a Budapest Díszpolgára elismeréseket. Mindezek mellett az évfordulóra egy különleges, a főváros történelmét bemutató film is készült. 

 

2 milliárd euró Ukrajna támogatására

Hollandia jövőre több mint 2 milliárd eurót különít el Ukrajna támogatására — közölte Kajsa Ollongren ügyvivő védelmi miniszter. A keret túlnyomó többségét a holland kormány az Oroszország elleni háborúban védekező ország katonai támogatására szánja, de a helyreállításra, az újjáépítésre és a kiberbiztonságra is terveznek összegeket. „Hollandia továbbra is támogatja Ukrajnát. Ezzel a jelentős összeggel egyértelmű jelzést küldünk: Ukrajna mindig is számíthatott és számíthat ránk” — nyilatkozott Ollongren. A miniszter szerint ez a kiadás észszerű, mert Hollandia biztonságáról is szól. „Ha Ukrajna nem nyeri meg ezt a háborút, akkor egy sokkal nagyobb problémával kell szembenéznünk, mely sokkal többe fog nekünk kerülni” — magyarázta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..