home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Nemzeti gyásznap Magyarországon
2023.11.04.
LXXVIII. évf. 44. szám
Nemzeti gyásznap Magyarországon

November 4-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, és a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékeznek a magyarok.

1956. november 4-én, vasárnap hajnalban, a szovjet hadsereg általános támadást indított Budapest, a nagyobb városok és a fontosabb katonai létesítmények ellen. A főváros védői felvették a harcot a túlerővel szemben. A nap folyamán a szovjet csapatok a Magyar Néphadsereg valamennyi alakulatát lefegyverezték és elfoglalták a Honvédelmi Minisztériumot, a Belügyminisztériumot és a Budapesti Rendőr-főkapitányságot.

November 4-ét a magyar kormány 2013-ban nyilvánította hivatalosan nemzeti gyásznappá.

 

Forrás: hirado.hu, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..