home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Németország nyerte a csúcsrangadót
Tóth Tibor
2016.07.03.
LXXI.. évf. 26. szám

Negyeddöntő: Németország—Olaszország 1:1 (0:0) – büntetőkkel 6:5

Bordeaux, Matmut Atlantique, Vezette: Kassai Viktor (magyar).

Gólszerzők: Özil (65.), ill. Bonucci (78. – 11-esből)

NÉMETORSZÁG: Neuer – Höwedes, Boateng, Hummels – Kimmich, Khedira (Schweinsteiger, 16.), Kroos, Hector – Özil – Müller, Gomez (Draxler, 72.). 

OLASZORSZÁG: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza, 121.) – Florenzi (Darmian, 86.), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Éder (Insigne, 108.), Pelle.

A csúcsrangadó főleg taktikai harcot hozott, a kapuk egyik oldalról sem forogtak sűrűn veszélyben. A németek birtokolták többet a labdát és a 65. percben a berobbanó Özil megszerezte csapatának a vezetést. Az olaszok kénytelenek voltak kibújni a bunkerből és támadásokat építeni, melynek a 78. percben lett meg az eredménye, miután Boateng kézzel játszott saját tizenhatosán belül, Kassai büntetőt ítélt, Bonucci pedig értékesítette azt. A tizenegyesek során olasz részről négyen, a németek közül pedig hárman hibáztak, így a mindvégig aktívabb Németország került az Eb elődöntőjébe.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..