home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Nemcsak jelenünk, hanem jövőnk is van
(T. T.)
2012.03.21.
LXVII. évf. 12. szám
Nemcsak jelenünk, hanem jövőnk is van

A tavaly felújított királyhalmi művelődési otthonban is megemlékeztek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, és egyúttal megünnepelték a hajdújárási-királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola napját is. A vendégeket: Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét, a tartományi kormány alelnökét,...

A tavaly felújított királyhalmi művelődési otthonban is megemlékeztek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, és egyúttal megünnepelték a hajdújárási-királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola napját is. A vendégeket: Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét, a tartományi kormány alelnökét, Lovas Ildikót, az MNT kulturális tanácsosát, Varga Lászlót, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjét, Bús Ottót, a VMSZ tartományi képviselőjét és Saláta Zoltánt, az MNT ifjúsági bizottságának elnökét Pék János, a királyhalmi helyi közösség elnöke köszöntötte, majd Szűcs Anna, a hajdújárási-királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője méltatta az ünnep jelentőségét. Kiemelte, hogy rendkívül fontos az egészséges nemzeti öntudat kialakítása már az ifjú nemzedékben, ami azt jelenti, hogy megünnepeljük nemzeti ünnepeinket, bátran kitűzzük nemzeti jelképeinket, büszkék vagyunk nemzeti hőseinkre, közöttük nagy költőnkre, Petőfi Sándorra és a többi történelmi nagyságra, ismerjük történelmünket, szeretjük és ápoljuk anyanyelvünket. Pásztor István, a VMSZ elnöke elmondta, hogy a megemlékezéseknek az idén több mint negyven állomása van, tízzel több, mint tavaly.
- Ez a szám arról tanúskodik, hogy bármennyire is emberpróbáló volt az elmúlt két évtized, mégis elindult egy előre mutató folyamat, amely bizakodást sugároz. Ilyenkor az ember felteszi a kérdést, hogy ez mitől lehet? 164 év óta, amióta március 15-ére gondolunk, ugyanaz a lángolás éled újra lelkünkben, s generációról generációra visszük tovább ezt a lángot. A mai nap két dologért is emlékezetes. Pár óra múlva Óbecsén egész alakos köztéri Petőfi-szobrot avatunk, ami óriási dolog. Ha egy közösségnek van annyi ereje és bátorsága, hogy végigverekszi magát minden buktatón, és egy kokárdás Petőfi-szobrot állít, akkor nekünk nemcsak jelenünk, hanem jövőnk is van. A VMSZ a mai napon indítja választási kampányát. Arra vállalkoztam, hogy a tartományi választásokon ennek a közegnek az egyéni képviselőjelöltje legyek. Ezt azért tettem, mert emberileg és a VMSZ szempontjából is az a szándékom, hogy ennek a közösségnek annyit segítsünk, amennyit csak tudunk a felemelkedésében, boldogulásában, talpon maradásában, fejlődésében - mondta Pásztor István.
Az ünnepi műsor folytatásában a helyi általános iskola és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai léptek színpadra, s versekkel, dalokkal táncokkal idézték fel a forradalom és szabadságharc szellemét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..