home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
„Nemcsak a lelkek száma fontos, hanem még inkább a lelkek nagysága”
(Tha)
2021.12.19.
LXXVI. évf. 50. szám
„Nemcsak a lelkek száma fontos, hanem még inkább a lelkek nagysága”

December 18-án tartották meg a palánkai Magyar Ház átadó- és felszentelőünnepségét a Páduai Szent Antal-templomban. Az eseményen a helyi Vecsera Sándor Magyar Művelődési Egyesület fennállásának huszadik évfordulójáról is megemlékeztek.

Az épület felújítása és berendezése a Vajdasági Magyar Szövetség, valamint a Magyar Nemzeti Tanács javaslatára Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával, továbbá a Bethlen Gábor Alap közreműködésével fejeződött be.

A megjelenteket František Gašparovsky palánkai római katolikus plébános és Faragó Zoltán, a Vecsera Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, valamint Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

— Az utóbbi pár évben új erőre kapott ez a piciny magyar közösség. Csodák igenis történhetnek, nemcsak a lelkek száma a fontos, hanem még inkább a lelkek nagysága — hangsúlyozta Pásztor István.

A palánkai Magyar Házat Msgr. Slavko Večerin, a Szabadkai Egyházmegye püspöke szentelte fel.

Fotó: Ótos András

Az alkalmi műsorban közreműködött a Vecsera Sándor Magyar Művelődési Egyesület Kéknefelejcs énekcsoportja, a mélykúti Szederinda citerazenekar,

Zsemberi Alexandra alsós versmondó, valamint a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ Bartók Béla kamarakórusa és Cantilena női kórusa.

Az épület emeleti részében az egyesület Árvácska kézimunkacsoportjának kiállítását láthatták az érdeklődők.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..