home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Nem működik a városvezetőség
(vas)
2013.11.20.
LXVIII. évf. 47. szám

A hatalmi többség átszervezéséről már folynak a tárgyalások

— A szabadkai hatalmi koalíció már hosszú ideje nem működik, és azt is ki kell mondani, hogy már nem is létezik — nyilatkozott Maglai Jenő, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője, majd hozzátette, hogy egy olyan új hatalmi koalícióra van szükség Szabadka hatékony vezetéséhez, amely nem áll olyan sok pártból, mint a jelenlegi.

— A VMSZ egy olyan hatalmi többségben kíván aktívan részt vállalni, amely eredményesen képviseli Szabadka érdekeit. A pártnak nem az az érdeke, hogy kizárólag tisztségeket és előjogokat élvezzen a jövendő koalícióban, és nem arra törekszik, hogy ez legyen az alapja és mozgatórugója az új felállásnak, hanem arra, hogy egy erőteljes, jól működő koalíció jöjjön létre. Ennek a megformálására mihamarabb szükség van, mert a jelenlegi látszatvezetés hamarosan összeomlik — jelentette ki Maglai Jenő.

Az eddigiekben a VMSZ a Demokrata Párttal és a Szerbiai Szocialista Párttal folytatott tárgyalásokat, a Szerb Haladó Párt képviselőivel viszont nem.

Maglai kijelentette, hogy a napokban olyan híresztelések keltek szárnyra, melyek szerint a VMSZ kezdeményezte az egyházak megadóztatását.

— A folyamat kidolgozásában a VMSZ nem vett részt, azt ugyanis 2010-ben kezdte el a városi közigazgatás, amikor a városvezetőségnek a VMSZ nem volt része. Bizonyos esetekben olyan ingatlanokra róttak ki adót, amelyek nem is léteznek, vagy amelyek az alaptevékenység működését szolgálják. Nem szabad újabb adóterhekkel sújtani a polgárokat.

A távfűtési számlák elszámolásával kapcsolatban Maglai elmondta, hogy nem megfelelő Szabadkán a szolgáltatás megfizettetése: jelenleg ugyanis azok fizetnek többet, akik spórolni próbálnak, a sokat fogyasztók pedig jól járnak. Ezért a következő városi képviselő-testületi ülésen kérelmezni fogják egy olyan szakemberekből és fogyasztókból álló munkacsoport létrehozását, amely felülvizsgálja majd a számlák elszámolását.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..