Nem-mel szavazz!
2016.09.08.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége szeptember 7-ei ülésén döntést hozott a magyarországi népszavazással kapcsolatos vajdasági kampány elemeiről.

Nem-mel szavazz!

A VMSZ elnöksége a kvótareferendumon a nem-mel szavazásra hívja fel mindazokat a vajdasági magyarokat, akiknek van szavazati joguk, akár levélben szavaznak, mert itthon vagy külföldön élnek, akár személyesen, mert magyarországi lakcímmel rendelkeznek.
A VMSZ kampányának egyik súlypontját az önkéntesek és aktivisták személyes tájékoztató kommunikációja jelenti, mivel arra a Nemzeti Választási Iroda több alkalommal a sajtóban is felhívta a figyelmet, hogy „2014-ben a szavazási iratok negyede érvénytelen volt”.
A VMSZ-kampány ugyanakkor szélesebb kontextusában is meg kívánja ismertetni a történéseket és a jelenlegi helyzethez, a kvótareferendumhoz vezető évek-évtizedek társadalmi, ideológiai és politikai eseményeit valamint azok kulturális beágyazódottságát, ezért szakmai előadásokat szervez Baráth Gábor és dr. Mészáros Zoltán történészek valamint ft. Paskó Csaba katolikus pap, a zeneművészetek magisztere, az MNT VB tagjának részvételével.
A Vajdasági Magyar Szövetség elnökségének tagjai, tisztségviselői, neves közéleti képviselői közösségi találkozók keretében ismertetik a kvótareferendum fontosságát, a NEM szavazat jelentőségét, ami közvetve Szerbiát is és az ország jövőbeli, uniós helyzetét is érintheti.
A VMSZ és az általa felkért alapítványok és ernyőszervezetek emellett hirdetési felületeken hívják fel a figyelmet a kvótareferendumon a nem-mel szavazás fontosságára és a levélszavazatok leadási határidejére.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Belpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..