home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Nem közlekedhetnek tovább a teherautók
(re)
2015.02.04.
LXX. évf. 5. szám

Eredményes volt a polgármesterrel folytatott megbeszélés. Úgy látszik, a Szkadari utca lakóinak évek óta tartó gondja végre megoldódik. Az utcában engedély nélkül működő roncstelep tulajdonosa immár hatodik éve nem hajlandó felhagyni a környezetszennyezéssel és megszüntetni a teherautó-forgalmat.

Úgy látszik, a Szkadari utca lakóinak évek óta tartó gondja végre megoldódik. Az utcában engedély nélkül működő roncstelep tulajdonosa immár hatodik éve nem hajlandó felhagyni a környezetszennyezéssel és megszüntetni a teherautó-forgalmat. Ezek az egész utcát elfoglaló, többtonnás óriásgépek naponta — még hétvégén is — szállítják a roncsokat a telephelyre, éjjel-nappal, nem törődve sem az ott lakók nyugalmával, sem a biztonságukkal. Az utca ugyanis keskeny, aszfaltburkolata sincs, és az érvényben levő jogszabályok szerint ilyen hatalmas gépjárművek itt nem is közlekedhetnének.

A számos feljelentés, megbeszélés, úgy tűnik, végre eredményre vezet. Maglai Jenő polgármester — miután újfent átnézte az évek alatt felgyülemlett anyagot, majd szakemberekkel kivizsgáltatta a hitelességét és a megalapozottságát —, elrendelte , hogy a szóban forgó utcában szűnjék meg a teherautó-közlekedés. Ennek betartatásával a kommunális rendőrséget, illetve a szabadkai közlekedési rendőrséget bízta meg, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, volt foganatja a rendelkezésnek.

— A polgármesterrel folytatott legutóbbi tárgyalásunk során abban állapodtunk meg, hogy leállíttatja a teherforgalmat az utcánkban, időközben elkészíttet egy hatástanulmányt is a roncstelep működéséről, mi, ott élők pedig türelmesek leszünk — mondta Kenyeres Attila, a Szkadari utca lakóinak képviselője. — Örülünk neki, hogy a polgármester végre felismerte a gondjainkat, foglalkozik is velük, és szem előtt tartja az érdekeinket. Reméljük, nem lesz szükség több útlezárásra és tiltakozásra.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a közlemúltban a felháborodott utcalakók bekerítettek egy éppen roncsokat szállító teherautót, elzárva előle az utat. Így igyekeztek hangot adni elkeseredettségüknek amiatt, hogy a város vezetősége hosszú évek óta nem hajlandó lépni a gond megoldása érdekében. Elszántságuk most eredményre vezetett, és a Szakadari utcában egyelőre nem közlekednek a többtonnás teherautók.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..