home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Nem kerül kiosztásra
(--)
2016.02.26.
Nem kerül kiosztásra

Az idén a vajdasági magyar újságírók szakmai munkásságának az elismerését hivatott Napleány-díj a magyar sajtó napján nem kerül kiosztásra.

A vajdasági magyarság mély politikai és társadalmi megosztottsága, a közéletben jelenlévő feszültségek, a szellemi barikádok nagyon is valós léte, a közelgő választási kampány, valamint amiatt, hogy sajtónk szabadságának a megítélésével kapcsolatban komoly véleménykülönbségek vannak, az idei évben a vajdasági magyar újságírók szakmai munkásságának az elismerését hivatott Napleány-díj a magyar sajtó napján nem kerül kiosztásra.

A döntés az eddigi és a leendő díjazottak, az alapító és a Napleányt készítő Baranyi Károly szobrászművész emberi méltóságának, tartásának és tisztességének a megóvása miatt született meg.

Közállapotaink lenyugvása és lehiggadása esetén, a díj átadására előreláthatólag folyó év október 22-én kerül majd sor.

Szabadka, 2016. február 25.

Dr. Dévavári Zoltán, a Napleány-díj kuratóriumának az elnöke
Dévavári Beszédes Valéria, a Napleány-díj alapítója

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..