home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nem javul a járványhelyzet Boszniában és Montenegróban
MTI
2020.09.15.
LXXV. évf. 38. szám
Nem javul a járványhelyzet Boszniában és Montenegróban

Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban nem mérséklődik a napi új fertőzöttek száma, míg a többi nyugat-balkáni országban fokozatos csökkenés tapasztalható.

Szerbia veszélyessé nyilvánította a boszniai, a montenegrói és a horvátországi utazásokat, így a hét végétől kezdve orvosi felügyelet alá helyezi azokat, akik ezekből az országokból térnek vissza.

Az Egészségügyi Világszervezet montenegrói irodájának vezetője szerint az Adria-parti országban be kellene tiltani a tömeges rendezvényeket és ünnepléseket, csak így lehet ugyanis megállítani a fertőzés terjedését - közölt a montenegrói közszolgálati televízió kedden.

A Nyugat-Balkánon hétfőről keddre 427-tel emelkedett az igazolt fertőzöttek és 26-tal nőtt a halálos áldozatok száma.

Keddre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 29-cel 32 437-re, Koszovóban 55-tel 14 692-re, Észak-Macedóniában 33-mal 15 827-re, Bosznia-Hercegovinában 122-vel 23 633-ra, Montenegróban pedig 188-cal 6900-ra nőtt.

Szerbiában az utóbbi 24 órában nem volt halálos áldozata a Covid-19-nek, így a halálos áldozatok száma 733 maradt, míg Koszovóban öttel 600-ra, Észak-Macedóniában néggyel 652-re, Montenegróban eggyel 121-re, Bosznia-Hercegovinában pedig tizenhattal 705-re nőtt a halálos áldozatok száma keddre.



Kotor, Montenegró (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..