(Nem csak) hittanosok találkoztak Csantavéren

(Nem csak) hittanosok találkoztak Csantavéren

A hagyományos lelki napon ismét több mint ezer gyermek gyűlt össze a Páduai Szent Antal-templomban és annak környékén.

Van olyan alkalom, amikor határozottan érezni az isteni gondviselést, a Szentlélek ténykedését. A múlt szombaton például éreztem, hogy nem volt hiába a sok ima, reménykedés, aggodalom. Az időjárás nem is lehetett volna tökéletesebb egy április végi, játékos találkozóhoz. A rendszeresen részt vevő gyerekek már alig várták az újabb csantavéri hittanos napot, amikor az egész szombat a kikapcsolódásról, a szórakozásról, a barátkozásról és a játékról szól. A legkisebbek észre sem veszik, mennyit tanulnak közben Istenről, Jézusról, a Bibliáról és mindenről, ami a hitükkel, a vallással kapcsolatos. Az idősebbek, a tinédzserek, a fiatalok, sőt, a felnőttek is szívesen vesznek részt a rendezvényen, ráadásul minden évben néhány új segítő, csoportvezető is csatlakozik a hittanos lelki naphoz.

Németh Károly is az újoncok között van, ő az idén először vállalt csoportvezetői szerepet.

— A Caritas martonosi szervezetében tevékenykedem, és mivel úgyis elhoztuk az ottani gyerekeket, a kollégáimmal együtt elvállaltuk a csoportvezetést is. Ez egy szép dolog — mondja Károly. A kérdésre, hogy sikerül-e majd lépést tartani ennyi gyerekkel, mosolyogva azt válaszolja, szerinte igen.

Az érkező csoportokat a mindenki számára csak Puby atyaként ismert Utcai Róbert csantavéri plébános fogadta, akit a legtöbb gyerek már régi jóbarátjaként üdvözölt.

A növekedés útja címmel szervezte meg az idei rendezvényt a Topolyai Espereskerület és a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület. A hittanos nap előadója dr. Szöllősy Tibor atya volt, aki A szabadság útja címmel tartott előadást. Elbeszélgetett a gyerekekkel a szabadság más, általuk eddig nem ismert formáiról, arról, hogy valaki akkor is lehet szabad, ha közben nem feltétlenül csinálja azt, amihez éppen kedve van.

A nap második felében természetesen most sem maradt el a játék, a kikapcsolódás, a szórakozás, a barátkozás. A templomban kiállították a gyerekek rajzait, és természetesen a szentmisén is közösen vettek részt.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

(Nem csak) hittanosok találkoztak Csantavéren
Képmás
(Nem csak) hittanosok találkoztak Csantavéren
Képmás
Facebook

Támogatóink