home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Nem alternatív MNT?
(-ya)
2005.09.20.
LX. évf. 38. szám

SZERBIA ELNÖKÉNÉL. Szerbia elnöke, Boris Tadiæ a múlt csütörtökön fogadta a Magyar Nemzeti Tanács küldöttségét: Józsa László elnököt, Pásztor Bálintot, az intézőbizottság elnökét és Varga Lászlót, az MNT jegyzőjét. Az országos magyar kisebbségi önkormányzat vezetői tájékoztatták vendéglátójukat az M...

SZERBIA ELNÖKÉNÉL. Szerbia elnöke, Boris Tadiæ a múlt csütörtökön fogadta a Magyar Nemzeti Tanács küldöttségét: Józsa László elnököt, Pásztor Bálintot, az intézőbizottság elnökét és Varga Lászlót, az MNT jegyzőjét. Az országos magyar kisebbségi önkormányzat vezetői tájékoztatták vendéglátójukat az MNT tevékenységéről, ezt követően pedig Boris Tadiæ tájékoztatást kért a vajdasági magyarok sérelmére elkövetett incidensekről, s kitért közelgő budapesti hivatalos látogatására is. Erre a budapesti hivatalos látogatásra meghívta a Magyar Nemzeti Tanács elnökét - Józsa László a szerbiai küldöttség tagja lesz.
Az MNT vezetői szorgalmazták a szerb-magyar kormányközi kisebbségi vegyes bizottság első ülése jegyzőkönyve foglalt kötelezettségvállalásainak a maradéktalan teljesítését. Különösen azoknak a kötelezettségeknek a teljesítését, amelyek a szabadkai önálló magyar tanítóképző, valamint az Újvidéki Rádió és Televízió kisebbségi szerkesztőségei körüli helyzet mielőbbi rendezését érintik.
ÚJ KEZDEMÉNYEZÉS ÚJVIDÉKEN. A múlt héten az Újvidéki Civil Szervezetek Fórumának a vezetői és a civil szervezeteket és egyéneket tömörítő testület megalakítását kezdeményezték, melynek neve Polgári Együttműködés lenne. A kezdeményezők: dr. Gaál György, dr. Ribár Béla, Papp Ferenc és Nagy Margit. Az új tömörülés, a PE a magyarságot sújtó hátrányos megkülönböztetések ellen kíván küzdelmet folytatni a foglalkoztatás, a privatizáció, a vagyonvisszaadás, az oktatás, a tájékoztatás és a közbiztonság területén. ,,Senkinek nem mondtuk azt, hogy a PE egy alternatív nemzeti tanács kíván lenni. Az tény és való, hogy elégedetlenek vagyunk az MNT-vel, és ezért vetődött fel a testület létrehozásának ötlete' - nyilatkozta napilapunknak Nagy Margit.
VITAFÓRUM A MAGYAR SZÓRÓL. A Magyar Nemzeti Tanács újvidéki tagjai vitafórumra hívják Újvidék, Temerin és más környező települések érdekelt magyar lakosságát, hogy az ott elhangzott vélemények alapján könnyebb legyen számukra az álláspontok kialakítása. A téma a Magyar Szó átszervezéséről szóló azon határozati javaslat megvitatása és elfogadása, amely az MNT soron következő ülésén kerül napirendre. A vitafórumot az MNT hat tagja hívta össze: dr. Bányai János, mgr. Bordás Győző, Galambos László, dr. Gerold László, mgr. Ózer Ágnes és Vicsek Károly.
TILTAKOZÓ MEGMOZDULÁSOKKAL IS. A közelmúltban alakult Civil Mozgalom (a Délvidéki Magyarok Ifjúsági Szervezete és az Összefogás a Fennmaradásért nevű szervezet szövetségével jött létre) úgy látja, hogy a magszaporodott magyarellenes támadásokra nem elegendő közlemény-politizálással reagálni: tiltakozó megmozdulások is kellenek. Az első ilyen megmozdulást a Civil Mozgalom Szabadkán, a Városháza előtti téren kívánja megszervezni október 15-én.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..