home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nekem énekel a Singer!
Sóti Juli
2020.03.30.
LXXV. évf. 13. szám
Nekem énekel a Singer!

Üzenetek a karanténból című sorozatunkban ezúttal Sóti Juli énekesnő sorait olvashatja.

Kedves mindenki!

Elérkezett a „ha majd egyszer lesz rá időm” pillanata. Most aztán lesz időnk megtanulni gitározni, gyakorolhatunk egy nyelvet és végre végig izzadhatjuk Bíró Ica torna videóját. Újév után sokan ráveszik magukat, hogy bár egyszer elmenjenek futni vagy edzőterembe, de sok esetben nem lesz belőle rendszeres sportolás. Eljött a mi időnk, megengedhetjük magunknak, hogy tornázzunk otthon és a bespajzolt lisztet emelgethetjük súlyzó gyanánt. Egy aranybánya rejtőzik az interneten, edzések, jógák, küzdősportok, táncok milliói várják, hogy végre karantén sportoljunk velük. Belefogok én is mindbe, aztán két napig semmi mozgás, majd a lelkiismeretem visszazavar izzadni.

Gyerekként divattervező álmaim is voltak, a cintányéros cirkuszi bohóc mellett, szerettem volna megtanulni varrni, de a kifogások lufijait fújogattam évekig, erre most pukk, kidurrant. Kölcsönkértem egy varrógépet, videoüzenetben megtanultam befűzni a cérnát és már a saját mosható betétemet varrom. Ez még nem a végcél, de most lesz időm kipróbálni, újra fűzni, elrontani, mérgelődni, újrakezdeni.

Nem mellékesen új zenei programot kaptam, ahol a hangszerelési világ nyílt meg előttem, amellyel heteket, hónapokat lehet pepecselni. Az új Sin Seekas lemezt átírni, új dalok komponálni, azok kukába dobni és ezt körkörösen folytatni, amíg teljesen bele nem unok. Számomra a főzés a nagy mumus, nem vagyok az ízek királynője és a párommal eltérő étkezés még fokozza a helyzet. Na, de most! Lehetőségem nyílik odaégetni és akár hatszor újra próbálni a kiválasztott ínyencséget, persze ameddig a spejz engedi. Főzés közben sok marketinges videót hallgatok, ami szerintem minden szakmának a lételeme és minden előadásban van legalább egy hasznos mondat. A kijárási lehetőségekkel párhuzamban, ha lehet egy sétát is beiktatunk naponta, lehetőleg csendesebb, elhagyatott erdős övezetben, az őzek között. Lakásban, terasz nélkül nagyobb kihívás ez az időszak, de szerintem így is el lehet kreatívan és hasznosan ütni az időt. Van az a jó szokásunk, hogy mindig arra vágyunk, amit pont nem kaphatunk meg. Most sem a hiányosságokat kell szem előtt tartanunk, hanem hogy miként tudnánk legjobban kihasználni ezt az időt, amiről előtt lehet hogy csak álmodoztunk.

Puszi, Juli

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..