home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Neked egy apró kupak, másnak az élet
Tóth Lívia
2021.03.25.
LXXVI. évf. 12. szám
Neked egy apró kupak, másnak az élet

Az óbecsei Ivan Filipčev, akinek nemrégiben volt a tizedik születésnapja, hármas ikerterhességből koraszülöttként jött a világra, majd agyvérzés következtében cerebrális paralízise és vízfejűsége lett. A mindennapos terápia és az útiköltség havonta 150 000 dinárba kerül a családnak. A szülők tartalékait felemésztette az elmúlt tíz év, a kezelésre eddig befolyt alapítványi pénz pedig már csupán két hónapra elegendő.

Mindazok, akik segíteni szeretnének, üzenetet küldhetnek a Budi human Alapítványnak a 3030-as számra. Az SMS-nek a 129-es számot kell tartalmaznia. Egy üzenet 200 dinárba kerül.

Ivan további gyógyulására pénz is utalható az alapítvány számlájára. A dinárszámlaszám: 160-441367-25, a devizaszámlaszám: 00-540-0001405.5, IBAN: RS35160005400001405530, SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Emellett részt vehetünk abban a kupakgyűjtési akcióban, amelyet az adai Warriors Civil Szervezet hívott életre. A Homeland nevet viselő projektmegvalósító csapatuk Neked egy apró kupak, másnak az élet címmel kupakgyűjtési akciót indított.

A kupakok eladásából befolyó összegből beteg gyermekeket szeretnének segíteni. Az első támogatottjuk az óbecsei Ivan Filipčev lesz. 

A gyűjtéshez csatlakozott a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport, de Óbecséről, Magyarkanizsáról és Zentáról is jelentkeztek civil szervezetek, valamint magánszemélyek — Zentáról az Egészségügyi Középiskola is —, akik részt vesznek a jótékonysági megmozdulásban.

A Tisza menti községekben megjelentek a kezdeményezést hirdető plakátok, de az érdeklődők az adai vagy a péterrévei civil szervezetek közösségi oldalán is tájékozódhatnak a részletekről.

A több hete tartó akcióban eddig mintegy 50 kg kupakot sikerült összegyűjteni Ivan megsegítésére. A szervezők azt kérik, ha bárki felajánlaná az otthonában halmozódó kupakokat, ne habozzon, hiszen ami nekünk egy aprócska műanyag, az Ivannak az élet.

A kupakgyűjtési akcióval kapcsolatban az érdeklődők a következő telefonszámokat hívhatják:

Péterréve: 062/19-48-329

Ada/Mohol: 069/14-95-997

Zenta: 063/71-80-688

Fotók forrása: Pannon RTV (Ürményi Frigyes) és Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..