Neked egy apró kupak, másnak az élet
Tóth Lívia
2021.03.25.
LXXVI. évf. 12. szám
Neked egy apró kupak, másnak az élet

Az óbecsei Ivan Filipčev, akinek nemrégiben volt a tizedik születésnapja, hármas ikerterhességből koraszülöttként jött a világra, majd agyvérzés következtében cerebrális paralízise és vízfejűsége lett. A mindennapos terápia és az útiköltség havonta 150 000 dinárba kerül a családnak. A szülők tartalékait felemésztette az elmúlt tíz év, a kezelésre eddig befolyt alapítványi pénz pedig már csupán két hónapra elegendő.

Mindazok, akik segíteni szeretnének, üzenetet küldhetnek a Budi human Alapítványnak a 3030-as számra. Az SMS-nek a 129-es számot kell tartalmaznia. Egy üzenet 200 dinárba kerül.

Ivan további gyógyulására pénz is utalható az alapítvány számlájára. A dinárszámlaszám: 160-441367-25, a devizaszámlaszám: 00-540-0001405.5, IBAN: RS35160005400001405530, SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Emellett részt vehetünk abban a kupakgyűjtési akcióban, amelyet az adai Warriors Civil Szervezet hívott életre. A Homeland nevet viselő projektmegvalósító csapatuk Neked egy apró kupak, másnak az élet címmel kupakgyűjtési akciót indított.

A kupakok eladásából befolyó összegből beteg gyermekeket szeretnének segíteni. Az első támogatottjuk az óbecsei Ivan Filipčev lesz. 

A gyűjtéshez csatlakozott a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport, de Óbecséről, Magyarkanizsáról és Zentáról is jelentkeztek civil szervezetek, valamint magánszemélyek — Zentáról az Egészségügyi Középiskola is —, akik részt vesznek a jótékonysági megmozdulásban.

A Tisza menti községekben megjelentek a kezdeményezést hirdető plakátok, de az érdeklődők az adai vagy a péterrévei civil szervezetek közösségi oldalán is tájékozódhatnak a részletekről.

A több hete tartó akcióban eddig mintegy 50 kg kupakot sikerült összegyűjteni Ivan megsegítésére. A szervezők azt kérik, ha bárki felajánlaná az otthonában halmozódó kupakokat, ne habozzon, hiszen ami nekünk egy aprócska műanyag, az Ivannak az élet.

A kupakgyűjtési akcióval kapcsolatban az érdeklődők a következő telefonszámokat hívhatják:

Péterréve: 062/19-48-329

Ada/Mohol: 069/14-95-997

Zenta: 063/71-80-688

Fotók forrása: Pannon RTV (Ürményi Frigyes) és Facebook

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..