Negyvenezer euró az oktatási intézményeknek

Negyvenezer euró az oktatási intézményeknek

A zentai cukorgyár ebben az évben jelentős összeggel támogatja a község oktatási intézményeit. A donációnak köszönhetően a November 11. Általános Iskolában öt tantermet újítottak fel, és hangosító berendezést vásároltak, a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola pedig nagy kapacitású kazánt kapott, amellyel megoldódik az épület és a tornaterem fűtése is.

A zentai November 11. Általános Iskola kisdiákjai alkalmi összeállítással köszönték meg, hogy a második félévben öt frissen meszelt, megszépült tanterem várta őket, egyben-kettőben még az asztalokat és a padokat is kicserélték.


Deák Teodóra, Ceglédi Rudolf és Sárosi Gabriella

— A zentai TE-TO Cukorgyár Rt. vezetői fontos feladatuknak tartják, hogy a gazdasági tevékenység mellett a társadalmi felelősségüket is erősítsék, és segítsék a község fejlődését — hangsúlyozta Deák Teodóra igazgatónő, és hozzátette, a projektum második része tavasszal a zentai gimnáziumban valósul meg, ahol felújítják a tornatermet és az öltözőket. A két beruházás összértéke mintegy negyvenezer euró. Elhangzott az is, hogy a vállalatban minden évben több, egyetemet végzett fiatalnak teszik lehetővé, hogy gyakorlatot szerezzenek, és vannak közöttük olyanok is, akik a cukorgyárban kapnak állást. Úgy véljük, az oktatás a társadalom alapköve, jól képzett szakemberek nélkül pedig elképzelhetetlen az előrehaladás — mondta az igazgatónő.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere a gazdasági szférával való együttműködés fontosságára mutatott rá. Emlékeztetett, hogy a cukorgyár korábban a kórház gyermekosztályának vásárolt modern ultrahangos készüléket, a dohánygyár a népkonyhát segíti, és létrehozta a város központjában levő szökőkutat, az Alltech cég pedig pavilont épített a parkban.

Sárosi Gabriella, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője arról számolt be, hogy a többi épületben is folyamatosak a felújítások. Ezek a munkálatok különféle forrásokból, a donációkon kívül az önkormányzat segítségével, jótékonysági rendezvények vagy papírgyűjtési akciók bevételéből valósulnak meg. A legsürgetőbb feladat az objektumok külső szigetelése és a nyílászárók korszerűsítése lenne, de azt, hogy ezekre a fejlesztésekre mikor kerül sor, egyelőre senki sem tudja.

A felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában is rövid programmal várták a diákok a vendégeket, akik megtekintették a pincében levő új kazánt. A berendezésre nagy szükség volt, hiszen a régit már nemigazán lehetett javítani, és bármelyik pillanatban felmondhatta volna a szolgálatot. Az oktatási intézményben remélik, ezzel megoldódik a tornaterem folyamatos fűtése is, amely nemcsak a tornaórák, hanem a téli edzések miatt is fontos lenne.

Mint megtudtuk, a felsőhegyi nyolcosztályos iskolának jelenleg 140 tanulója van. Sajnos, a következő tanévben csak hét első osztályost várnak, de utána ismét 15-16-an lesznek a kis beiratkozók.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink