home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Negyvenévi munka elismerése
Kónya-Kovács Otília
2012.11.21.
LXVII. évf. 47. szám
Negyvenévi munka elismerése

Nagybecskerek város Sportszövetsége nagy tisztelettel viseltetik azok iránt a sportemberek iránt, akik a kisebb közösségekben tevékenykednek, megteremtik az aktív sportéletet és a fiatalok nevelésében is részt vesznek. Nemrégiben fogadást tartottak a muzslyai Bálity Mihály négy évtizedes munkásságának elismeréseként.

Bálity 1971-ben a véletlen művének köszönhetően lett kézilabdázó: a felnőttek csapata egy alkalommal felkérte, álljon be kapusnak. Egy év múlva már hivatalosan is bejegyezték, és 13 aktív év következett a férfi kézilabdacsapatban. Ezzel párhuzamosan a női kézilabdacsapat segédedzője, majd kézilabda-játékvezető volt. A nagybecskereki kézilabdabíró-szövetségben nyolc évig volt titkár, és ez alatt az idő alatt 16 bírót iskoláztatott. Ebből a csapatból a legkiemelkedőbb nemzetközi kézilabdabíró Zorica (Gardinovački) Mašić lett.
Az utánpótlás-nevelés érdekében két évvel ezelőtt kézilabda-iskolát nyitott. A sportágat az egészen fiatal lányokkal szeretnék megszerettetni, a csapattagok 2—5. osztályos tanulók. Egy projektum részeként a roma kislányokat is megszólítják, és öten-hatan már bekapcsolódtak a munkába.
Bálity Mihály a kézilabdasportot negyven év után is szívügyének tartja. Fájlalja, hogy nem szavazták meg újra a helyi járulékot, mert eddig az ily módon összegyűlt pénzből fedezték a klub kiadásait. Elnökként a nehézségek és az anyagi problémák ellenére is szeretné felvirágoztatni a muzslyai Lehel Női Kézilabdaklubot, és reméli, ismét szövetségi rangban játszhatnak majd a lányok.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..