home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Negyed évszázad szolgálat ünnepi méltatása
Martinek Imre és Györffi Réka
2018.10.20.
LXXIII. évf. 42. szám
Negyed évszázad szolgálat ünnepi méltatása

Helyszíni tudósítóinktól

„Aki szolgál, az kész az odaadásra, aki szeret, az odaadja magát, aki áldoz, magából ad a másiknak, és ezt a másik el tudja fogadni.”

Karácsony Sándor idézetét választotta mottójául október 20-ai ünnepi összejöveteléhez a fennállásának 25. esztendejét jubiláló, újvidéki székhelyű Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete (VMPE).

A Nemzeti ima, a szépemlékű együttműködők előtti néma főhajtás, a lelkipásztori áhítat, illetve a fiatal nemzedék soraiból sarjadó előadóművészi tehetségek bemutatkozását követően elsőként Nagy Margit, a VMPE elnökasszonya mondott köszöntőt. Tartalmi összefoglalót a tovaröppent huszonöt esztendő lényegesebb szakmai mozzanatairól.

— 12-en írtuk alá a belépési nyilatkozatot az alakuló ülésen 1993 októberében. A háborúban is végig kitartottunk, mert a munkatársaim hittek a céljainkban. Ma már a tagságunk létszáma megközelítőleg ezer. Többen átéltük a hatalom fenyegetéseit, a rendőrségi beavatkozásokat, az anyagi hátrányokat, a pénztelenséget. Nem nézte jó szemmel tevékenységeinket az akkori hatalom, és nem csupán az, hanem magyar részről is a támadások értek bennünket, mindez sok energiánkat emésztette fel. De átéltük azt is, hogy a gyermekeinkkel való foglalkozás nem volt hiábavaló, hogy még vagyunk a szórványban is, hogy az anyaország felkarolt és most is támogat. Neki köszönhetően működünk.

A folytatásban a meghívásnak közvetlenül és közvetett formában eleget tevő Kárpát-medencei magyar pedagógusi társegyesületek küldötteinek gondolatai következtek. Az anyaországi politikumot dr. Lőrinczi Zoltán, a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára képviselte. Rendeltetésüknek megfelelően, méltó helyükre kerültek továbbá a Kárpát-medencei Magyar Pedagógusgyűrű Díj, valamint a hazai kollégáknak odaítélt Magyar Pedagógusgyűrű Díj példányai is.

Összefoglalónk nyomtatott és kibővített változatát lapunk október 24-i számában olvashatják. 


Még több kép:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..