home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Negyed évszázad emlékezete
Tóth Lívia
2022.05.28.
LXXVII. évf. 21. szám
Negyed évszázad emlékezete

Padén a település neves szülöttére, Keszég Károly újságíróra emléketek halálának 25. évfordulója alkalmából. Az eseményt a Takáts Rafael Magyar Kultúrkör szervezte. 

A rendezvény gyászmisével kezdődött a katolikus temető kápolnájában, majd a jelenlévők elhelyezték a kegyelet virágait Keszég Károly sírjánál. Fehér Kálmán Testamentum című költeményének részletét Jaksa Dominika, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület versmondója mondta el, majd a barátra és kollégára Léphaft Pál és Heinermann Péter emlékezett.  

Az egyesület székházában megnyílt a Hét Nap hetilap fennállásának 75. évfordulója alkalmából kiírt címlapfotó pályázat legjobb alkotásaiból összeállított kiállítás. A rossz időjárás miatt a művelődési műsort a nyári színpad helyett a székház nagytermében tartották meg. A szép számban összegyűlt közönség színvonalas produkcióknak tapsolhatott.

A program része volt a XXIII. Közegellenállás riportpályázat díjátadója is. Az első helyezést Madár Anikó, a másodikat Balázs Andrea, a harmadikat Cvetanović Márta érdemelte ki. Különdíjas lett Bíró Tímea és Markovics Annamária.

Részletes beszámolónkat a Hét Nap június 1-ei számában olvashatják.

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..