home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Négycsillagos szálloda nyílt a makói Hagymatikum fürdő mellett
Gyurkovics Virág
2014.09.24.
LXIX. évf. 39. szám
Négycsillagos szálloda nyílt a makói Hagymatikum fürdő mellett

Pulitzer József — a tényfeltáró újságírás úttörője, Galamb József — a Ford T-modell egyik megalkotója, Makovecz Imre — a magyar organikus építészet nagymestere, vöröshagyma, gyógyiszap és termálvíz, hogy csak néhány jelentős személyiséget és helyi nevezettességet említsünk, aki/amely miatt érdemes felkeresni Makót. A szeptember közepén megnyílt négycsillagos szállodának köszönhetően immár igényes környezetben, abszolút kényelemben élvezhetjük a vendéglátást...

Makó Szabadkától alig több mint 75 km-re északra, Csongrád-megyében, a Maros folyó jobb partján fekszik. A települést eddig a hagymatermesztés hagyományáról, Makovecz épületeiről és a többi közt a híres Hagymatikumról, a makói termál- és gyógyfürdőről ismerhettük. Hátránya volt azonban, hogy nem volt nagy befogadóképességű, színvonalas szállodája. Mostanáig.

Bő egy éve kezdődött meg az a beruházás, amelynek célja egy kiváló hotel kialakítása volt a Hagymatikum fürdő mellett. A létesítménynek a város centrumában található, egykori Arad-Csanádi Takarékpénztár — az utóbbi évtizedekben kollégiumként működő, majd üresen álló — épületét szemelte ki az ötletgazda, Bodrogi Ferenc, a munkálatokat lebonyolító Bodrogi Bau Kft. cégvezetője. A mintegy negyed évszázada működő vállalat ars poeticáját — a hosszú távon megtérülő igényességet a minőség és a felelősség által — az 1920-ban épült klasszicista stílusú ház újjáélesztésekor is szem előtt tartották a kivitelezők. Így készült el nem egészen másfél év alatt a Grand Hotel Glorius, mely immár a Hagymatikum fürdővel szimbiózisban működve kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Makóra érkezőknek. Az átépítésnek, renoválásnak és bővítésnek köszönhetően mintegy 2000 négyzetméteren alakították ki a 74 személy befogadására alkalmas, 37 kétágyas szobát, melyek között nászutas- és elnöki lakosztály, ötvenfős konferenciaterem és tárgyaló is található. A hotelben működő kávéház és étterem különleges kínálata lehetővé teszi, hogy a gasztroturizmus iránt érdeklődőknek is kiváló időtöltésben legyen részük. A Grand Hotel Glorius szolgáltatásait az egészséges életmód jegyében wellness- és fitneszközpont egészíti ki.

A belső tér kialakításakor a tervezők a XX. század ’20-as, ’30-as éveinek stílusát, az art decót idézték meg. Ezért Magyarországról és a világ közelebbi, távolabbi pontjairól hozatták azokat az anyagokat, felszereléseket és berendezéseket, amelyek ma az építőipar csúcstechnológiáját képviselik. Az épület tetőteraszáról szinte az egész város belátható, a madárperspektíva lehetővé teszi a rálátást egyebek között a gyönyörű Makovecz-épületekre is. A szálloda programkínálatát teszi gazdagabbá az a luxuskirándulás is, amelyet a városban egy eredeti Ford T-modellel, korabeli ruhába öltözött sofőr kíséretében tehetnek az érdeklődő vendégek.

A Grand Hotel Glorius kialakításához szükséges, csaknem egymilliárd forintos beruházás hetven százalékát az Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése pályázat keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (most Nemzetgazdálkodási Minisztérium) fedezte. A beruházás mérföldkő a helység életében, és remélhetőleg gazdagítani fogja Makó városát. A vállalkozás nemcsak a település, hanem a régió fejlesztésére is kiváló, követendő példát mutat. Nézzenek szét a szálloda honlapján (www.glorius.hu), és jusson eszükbe ez a kedves vendégváró város, ha kikapcsolódásukhoz igényes, színvonalas célállomást keresnek. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..