home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Négy vajdasági díjazott
Pannon RTV
2021.01.26.
LXXVI. évf. 3. szám
Négy vajdasági díjazott

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló felhívás eredményhirdetésére ma délután zajlott az online térben. A felhívásra olyan külhoni magyar fiatalok jelentkezhettek, akik a tanulás mellett valamilyen sportág területén is kimagasló eredményeket értek el.

Vajdaságból összesen 40 pályázó jelentkezett, közülük választották ki a négy fiatalt, akik kiérdemelték a Jó tanuló, jó sportoló díjat. Ezek: a 13 éves, magyarkanizsai Lengyel Kevin kiváló birkózó, Pék Zalán a zentai birkózóklub tagja, aki pályafutása során több nemzetközi versenyen is kiemelkedő eredményt ért el, a temerini Orosz András asztaliteniszező és Kővágó Levente bezdáni kajakozó.


Lengyel Kevin

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár elmondta, összesen 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be a jelentkezését. Erdélyből 159-en, a Vajdaságból 40-en, Felvidékről 36-an, Kárpátaljáról 8-an, Horvátországból és Muravidékről pedig 2-2 pályázat, illetve jelölés érkezett. A pályázók között a legnépszerűbb sportág a labdarúgás volt, de sokan jelentkeztek a sí, a tenisz, az atlétika, a jégkorong, az úszás és a karate területén elért kiváló eredményeikkel is. A sok jelölés miatt döntöttek úgy, hogy egy régióból több nyertest is hirdetnek, akik 100-100 ezer forint értékű nyereményben részesülnek.


Orosz András

2021 a nemzeti újrakezdés éve, ennek keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság több mint 170 millió forinttal támogatja a külhoni magyar általános és középiskolásokat. Ezen kívül 1500 Kárpát-medencei iskola 100 ezer forint értékű sportszercsomagot is kap.


Kővágó Levente


Pék Zalán

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..