home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Négy iskolának kilenc diákja
Martinek Imre
2019.04.06.
LXXIV. évf. 14. szám
Négy iskolának kilenc diákja

– avagy versenyzői körkép a déli szórványból


A szerző felvétele

A dél-bánsági régió magyarságának szempontjából a legnagyobbnak számító torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola volt a házigazdája az idén is a magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny körzeti döntőjének. Dátumilag április hatodikán.

Az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének szervezésében megtartott torontálvásárhelyi rangadón a helyi tanintézmény mellett további három — a zichyfalvi Dositej Obradović ürményházi kihelyezett tagozata, a székelykevei Žarko Zrenjanin és a pancsova-hertelendyfalvi Testvériség-egység Általános Iskola összesen kilenc felsős (egy-egy ötödikes, hatodikos és hetedikes, illetve hat nyolcadikos) tanulója mérte össze tudását és nyelv(helyesség)i pallérozottságát. Felkészítőik Zairi Györgyike, Kecskés Ildikó, Binecz Margit és Varga Borbandi Lídia tanárnők voltak.

Mindannyiuk közül a legkiemelkedőbb eredményt Barna Csilla ürményházi nyolcadikos diáklány érte el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..