home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!”*
Martinek Imre
2018.11.01.
LXXIII. évf. 44. szám
„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!”*

A Pancsova-belvárosi református templom Jókai Mórnak köszönheti létezését. „Feljegyezték, hogy amikor a nagy mesemondónk Az aranyember megírására készülve az Al-Duna vidékén járt, s megkérdezte a pancsovaiakat, merre is találja a református templomot, nagy megrökönyödésére azt a választ kapta, „itt olyan nincsen”. Jókai persze nem hagyta annyiban a dolgot: írásaival felrázta a közvéleményt, így végül közadakozásból – feltehetőleg az 1800-as esztendők utolsó évtizedeiben, felépülhetett a Temes-parti kisváros református temploma.” (személyes naplójegyzet 2015.decemberéből)

Ézsaiás próféta könyvének negyvenharmadik igeszakasza első versére* építkezve lett teljessé a reformáció napi, keresztelővel egybekötött ünnepi istentisztelet Pancsován. A helyi református egyházközség felújított templomában.

Ünnepi beszámolónk teljes jegyzetének megjelenésére várva, mely lapunk november 7-i lapszámába terveztetett, egyelőre meséljenek a helyszínen készült fotográfiák.

Martinek Imre felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..