home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Ne akárhogyan, Isten akarata szerint éljünk!
KOVÁCS Nándor
2006.09.13.
LXI. évf. 37. szám
Ne akárhogyan, Isten akarata szerint éljünk!

Szentmise a szabadtéri oltárnál- Emeljük tekintetünket a Szűzanyára, engedjük, hogy lelkünk énekeljen neki. Kérjük úgy, mint tették azt az oltalmáért fohászkodó eleink, a nándorfehérvári hősök 550 évvel ezelőtt, amikor a keresztény világot elsöpörni akaró törökök áradatának megállítására ké...

Szentmise a szabadtéri oltárnál

- Emeljük tekintetünket a Szűzanyára, engedjük, hogy lelkünk énekeljen neki. Kérjük úgy, mint tették azt az oltalmáért fohászkodó eleink, a nándorfehérvári hősök 550 évvel ezelőtt, amikor a keresztény világot elsöpörni akaró törökök áradatának megállítására készültek - fordult a délvidéki hívek táborának több ezer zarándokához SCHÖNBERGER Jenő szatmárnémeti püspök az Istenanya születésnapjának ünnepén, a doroszlói kegyhely búcsúján a szabadkai és nagybecskereki egyházmegye papságával és dr. PÉNZES János megyés püspökkel együtt bemutatott ünnepi szentmisén.
A fiatal vendégpüspök kiemelte, hogy a Szűzanya mindig azokhoz áll legközelebb, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Így volt ez a nándorfehérvári diadal idején, a kegyhelyekre zarándoklók tömegei pedig azt jelzik, napjainkban is nagy szükségünk van rá, hiszen vele kezdődött el Isten csodálatos műve. Szűz Mária születése, Kisboldogasszony az a híd, amelyen átlép Istenfia, Jézus, hogy elhozza az igazi békét. Akkor sem utasította el Isten akaratát, amikor tőr járta át szívét, mert tudta, mennyei atyánk csak azt engedi meg, ami javunkra válik. Senki sem szakíthat el bennünket Istentől, ha mi magunk nem fordítunk hátat neki. Nem akarja számunkra a szenvedést, hanem megengedi, hogy általa közelebb kerüljünk hozzá. Az utolsó szó nem a kereszté és a halálé, hanem a reményé. Ezért életünket nem akárhogyan kell élni, hanem Isten akarata szerint, mások iránti szeretettel.
- Mindegy, mások miként éreznek irántam, nekem kell feltétel nélkül szeretettel lennem mások iránt - fogalmazta meg a doroszlói kegyhely kisugárzását a szatmárnémeti püspök, akinek szavait a Mária Rádió is közvetítette, és így a zarándokok mellett mintegy százezres hallgatóság is részvevője lehetett a doroszlói Szentkút Kisboldogasszony napi búcsújának.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..