home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Nászút 8 keréken
Bíró Tímea
2023.08.23.
LXXVIII. évf. 34. szám
Nászút 8 keréken

Domány Szilveszter és Enikő nem akármilyen nászúttal ünnepelték meg a házasságkötésüket, hiszen kerékpárra és görkorcsolyára pattantak, hogy Finnországtól Felsőhegyig guruljanak. A bátor fiatalokat a Facebook-oldalukon lehetett követni, hogy éppen hol tartanak, és milyen kihívásokkal kell szembenézniük. Sokan izgultunk értük, hogy teljesítsék a kitűzött célt, és alig vártuk, hogy beszámoljanak az élményeikről. Nézzük, milyen is volt a 2170 kilométer 8 keréken, 9 országban és 41 túranapon.

Szilveszter 2019-ben kerékpárral jutott el Finnországba az ismerőseihez, de az időjárás miatt már tömegközlekedéssel utazott haza. Később ismerkedett meg leendő feleségével, Enikővel, aki már tizenhat éve görkorcsolyázik, és elhatározták, hogy egyszer majd együtt mennek ki Helsinkibe a kerékpárért.

— Enikő döntése volt, hogy görkorcsolyával teszi meg a hazafelé vezető távot, amitől én egy kicsit tartottam, mert az útviszonyok sem megfelelőek mindenhol, illetve a test is egy másfajta terhelésnek van kitéve, mint például kerékpáron. Szerencsére sikeresen teljesítette a távot, így én is megbizonyosodtam arról, hogy a görkorcsolya is lehet olyan biztonságos, mint a kerékpár — vallotta be Szilveszter.

Hogy hogyan indultak el Finnországba, és milyen élményekben volt részük, azt megtudhatják a következő, vagyis az augusztus 30-án megjelenő lapszámunkból.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..