home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Narancssárga riasztás van érvényben
Pannon RTV
2023.07.11.
LXXVIII. évf. 27. szám
Narancssárga riasztás van érvényben

Egyre inkább fokozódik a kánikula térségünkben, és akár az év legmelegebb hete is lehet a mostani. Szerbiában narancssárga riasztás van érvényben, ami azt jelenti, hogy az időjárás akár veszélyes is lehet az egészségre. A szakemberek mindenkit arra kérnek, ha tehetik, kerüljék a tűző napot 11 és 16 óra között. Figyeljünk oda egymásra, az idősekre, és a háziállatainkra is – tanácsolják.

A kánikula egész héten kitart, de a napokban rövid záporok és zivatarok is várhatóak. Csütörtökön nagyon meleg lesz, míg pénteken lesz a legkellemesebb, amikor a hőmérséklet 32 fok körül alakul. Szombatra ismét erősödik a felmelegedés, vasárnap és hétfőn akár az év legmelegebb napjai is lehetnek, ugyanis a hőmérséklet elérheti a 39-40 fokot.

Az elkövetkező napokban különösen magas UV sugárzásra is figyelmeztetnek a szakemberek, ami 10 és 15 óra között a legerősebb

Aki csak teheti, a vízparton keres felfrissülést, de arra mindenkinek vigyáznia kell, hogy felhevült testtel ne ugorjon, vagy merüljön bele a vízbe.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..